Единственият българин във Формула 3 - Никола Цолов, набира средства

...
Единственият българин във Формула 3 - Никола Цолов, набира средства
Коментари Харесай

Да помогнем на Никола - единствения българин във Формула 3, който мечтае за Формула 1

Единственият българин във Формула 3 - Никола Цолов, набира средства в благотворителна акция, с цел да може да продължи да жъне триумфи в моторните спортове.

Как се става първенец наедно с всички по света, 17-годишният играч описа пред Станчо Станчев.

„ Понякога ти се желае да имаш по-нормален живот, да вървиш на учебно заведение, да се виждаш с другари, само че аз съм избрал този път, в който от време на време си супер обществен, от време на време си изолиран от хората. Така че е доста динамично, имаш студено и топло “, споделя Никола Цолов.

7-годишният Дарин в е единственият български играч във Англия

Той е третият най-млад играч във Формула 3 - единствен за България. Преди да навърши пълноправие, към този момент има завоювани трофеи, както и поддръжката на мениджърската компания на легендата в мотоспортовете Фернандо Алонсо. Днес Никола живее в Испания и се прибира у нас по празници или специфични мотиви.

В края на предходната година, когато печели шампионата на Формула 4, Никола стартира още по-силно да има вяра, че може да стане част от Формула 1.

„ Особено като ми споделиха, че ще скоча до Формула 3. Сега към този момент сме дружно с Формула 1 - в идентични уикенди, и това беше огромна стъпка за мен “, споделя младежът.

Срещаме се с Никола Цолов в деня на неговия 17-и рожден ден на образователна картинг писта в София - първото трасе, на което тренира, мястото, от което стартира всичко.

15-годишното момче е вярата на България да имамe първи български водач във Формула 1

„ Да се връщам тук - постоянно ме връща доста първоначално, когато започнах. Обичам да пристигам, да карам понякога с другари. Почти всеки ден, когато съм в България, съм на пистата. Това е необикновено възприятие за мен “, споделя той.

Никола е на 9 години, когато се влюбва във високите скорости. Човекът, който го води на пистата, е неговият татко, който мечтае за триумфи в света на високите скорости, само че не получава късмет да се развива. Именно затова той и цялото му семейство предизвикват сина си Никола да реализира триумфи на пистата.

„ Баща ми ми споделяше, че в случай че се оправям добре в учебно заведение, ще пристигам на картинг. И аз обичах да карам картинг и това ме мотивираше да изкарвам положителни оценки. Това ми стана като всекидневие и почти по този начин се възпламених “, споделя състезателят.

От първото си качване на пистата до момента, Никола извървява огромен път и с цел да продължи по него, има потребност от поддръжка. Най-малко 600 000 евро на година са нужни за един играч във Формула 3, с цел да може да взе участие в надпревари, да поддържа автомобила си, да покрива всички условия на уредниците. Днес той мечтае за още по-високи върхове.

„ Най-важното нещо за мен в живота ми е да реализира фантазията ми, която е да стигна до Формула 1. Бих си поискал на следващия ден да карам Формула 1, само че сега всичко това е като обучение, до момента в който стигна до там “, разяснява Никола.

„ Всеки ден на пистата коства доста, само че по тази причина неотдавна отворихме акция, в която всеки може да ме поддържа със сума, която той желае, която е допустима за него. В момента даже не е до подготовка. В момента е да се заплати самия сезон на тима, с цел да мога изобщо да се състезавам. Всичко се вкарва в надпреварите и в това да мога аз да се състезавам следващата година, да се показва добре и да не преставам да диря постигането на фантазията си “, добавя той.

Всеки, който желае да поддържа единствения българин, участник във Формула 3, може да го направи посредством платформата за дарения:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР