Единственият българин в Световната купа по ски скокове Владимир Зографски

...
Единственият българин в Световната купа по ски скокове Владимир Зографски
Коментари Харесай

Влади Зографски за четвърти път в топ 30 за Световната купа


Единственият българин в Световната купа по ски скокове Владимир Зографски за втори следващ и общо четвърти път през сезона влезе в зоната на точките. На огромната шанца в полския зимен център Закопане самоковецът приключи на 25-а позиция в крайното класиране след два скока от 126.0 метра, за които общо получи общ брой от 239.8 точки.

#SaveTheDate: FIS Ski Jumping World Cup in #Zakopane, January 24-26!#skijumping #FISskijumping pic.twitter.com/WtZSQDu0fT
— FIS Ski Jumping (@FISskijumping) January 23, 2020
Зографски може да бъде доста удовлетворен от представянето си, тъй като в петъчните квалификации даде 50-и резултат и на косъм съумя да ги преодолее. В първия скок за деня обаче той беше отличен и преодоля 126.0 метра при 0.44 м/с попътен вятър (корекция +5.7) и три оценки от 17.5 точки. Така той откри място в топ 30, а вторият му скок донесе еднакъв метраж, компенсацията бе 5.5, тъй като вятърът бе малко по-бавен - 0.42 м/с.

Това е четвъртият случай през сезона в Световната купа, в който Зографски се класира в топ 30 и печели точки. За последно това се случи в немския зимен център Титизее-Нойщад, където той приключи на 22-ро място на 19 януари. Преди него на 22 декември 2019-а в надпреварата на огромната шанца в швейцарския курорт Енгелберг българинът се класира 27-ми, а в съветския център Тижний Тагил остана 30-и.

Миналата година той не можа да влезе в зоната на точките за единствено 0.7 пункта по-слаба оценка от 30-ия в класирането, завършвайки на 31-во място. Зографски има 19-о място в Закопане от 2013 година, а това му е шесто присъединяване в Закопане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР