Единствената разлика за страната ни ще е институционалната обвързаност, смята

...
Единствената разлика за страната ни ще е институционалната обвързаност, смята
Коментари Харесай

Икономисти: Няма да има апокалипсис след приемането на еврото

Единствената разлика за страната ни ще е институционалната обязаност, счита Любомир Дацов. Според него процесът е бил ненужно продължен. 

" Инфлационният аршин няма да го осъществим и това го споделиха всички кредитни организации. Най-вероятно приемането на еврото ще се отсрочи още. Казусът със спекулата го има като проблем, видяхме в Хърватия. Там обаче овладяха обстановката. Инфлацията беше за съответни артикули. Имаше известно закръгляне на цените нагоре, което настояват, че е овладяно. Голямото терзание не е това. Притесненията са в това, че еврозоната не е гаранция за стопански напредък и тя изостава по редица стопански индикатори. Комбинацията от тези неща е тиктакаща фискална бомба ", счита Георги Вулджев. 

Рискът е същият и все още, уточни Емил Хърсев. Според него страната ни от години е обвързана с европейската валута.

" Въпросът е политически, само че към този момент става и механически. Няма да успеем да влезем следващата година. Нито Българска народна банка, нито финансовото министерство прави нужното за влизането ни в еврозоната. Трябва да минем по техническите критерии като да вземем за пример каква сума пари ще можем да обръщаме. Не е очакван предел. Трябва да минем към техническите елементи. Занимаваме се с политически и идеологически въпроси ", уточни Михаил Кръстев. 

Според Дацов въпросът постоянно е бил политически. 

" Ако продължаваме чисто политически да не знаем какво желаеме като страна, еврозоната няма да ни помогне. Трябва ни посока. Еврозоната е част от решаването на проблемите ", счита Дацов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР