Единствената причина да продължи да същесвува това правителство са външнополитическите

...
Единствената причина да продължи да същесвува това правителство са външнополитическите
Коментари Харесай

Милен Желев: ГЕРБ- СДС доминираха над ПП-ДБ, но чрез меморандума ПП-ДБ се опитаха да диктуват правилата

„ Единствената причина да продължи да същесвува това държавно управление са външнополитическите аргументи като войната в Украйна, приемането на евротои пълноправното участие в Шенген “. Това мнение изрази политологът Милен Желев в предаването „ Без искания “ по Дарик.

Желев разяснява и ситуацията, в което се намира министърът на защитата Тодор Тагарев, който отхвърли да подаде оставка, след водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски му я желаеха, поради забавената доставка на БТР-ите за Украйна. „ Тодор Тагарев е пасажер “, заключи Желев. И добави: „ Според мен има забъркани нечии ползи и пари “.

Според Милен Желев се чака „ стихия “ сред подаването на оставка на премиера Николай Денков при държавната ротация и „ възкачването “ на вицепремиера Мария Габриел на министър-председателския пост.

На въпроса дали ПП-ДБ са съумели да реализират задачите си в битката за учистване на регулаторите Желев отговори: „ ГЕРБ- Съюз на демократичните сили преобладаваха над ПП-ДБ, само че въпреки всичко посредством меморандума ПП-ДБ се пробваха да диктуват разпоредбите. Обаче ГЕРБ не клекнаха и ги нападнаха посредством съдружното съглашение “, сподели политологът и посочи, че същесвуват два разновидността - или двата документа да се обединят, или да бъдат планувани предварителни избори.

„ Възможно е да сме сложени пред промяна на съответни министри без оставка на цялото държавно управление “, разяснява в „ Без искания “ и доцент Наталия Киселова, запитана дали е допустимо нещо да спъне процеса на промяна. Киселова учотни, че това може да докара до опазване мандата на ПП-ДБ, а поста на ръководител на Народното събраниеда се резервира в ГЕРБ.

Случаят „ Нотариуса “ Желев дефинира като „ пандемичен “ и добави „ България продължава да бъде страна на проведената престъпност и съгласно мен няма да ефикасни присъди “, добави политологът Милен Желев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР