Единствената партия сме, която към днешна дата е в пълна

...
Единствената партия сме, която към днешна дата е в пълна
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Правителството предаде българския национален интерес

„ Единствената партия сме, която към днешна дата е в цялостна подготвеност за акция за изборите. Приехме своята платформа, одобрихме претендентите за кметове и екипите за общински съветници. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция след съвещание на Националния съвет на партията.
„ ГЕРБ изявяват предпочитание по места да поддържат знакови червени кметове от години. Разчитаме това като следващия опит на Борисов да пробива Българска социалистическа партия, да използва Българска социалистическа партия и да внушава, че сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия са вероятни сделки и коалиция ”, обърна внимание тя.
„ Искам да му кажа от в този момент, че и този път това няма да стане ”, безапелационна бе Нинова, припомняйки, че през последните 7 години стотици социалисти са се борили с модела „ Борисов ” и не са се поддали.
„ Нашата цел на тези избори е да продължим борбата си за разграждане на този модел на локално ниво, където са се окопали феодални владения на кметове години наред, които си служат с послушание на хора, закани, назначачения и изнудване ”, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Корнелия Нинова осведоми, че Националният съвет, по нейно предложение, е взел решение партията да не приема на никое място поддръжка на ГЕРБ за кметове на Българска социалистическа партия.
„ Българското държавно управление съобщи българския народен интерес. Питаме се, по какъв начин Полша и Румъния, които са едни от най-големите поддръжници на Украйна, този път се опълчиха и опазиха своите стопанска система и земеделие. Словакия, Унгария, Румъния и Полша остават на твърдата позиция, че няма да позволен импорт на украинско зърно и ще наложат национални забрани. Само българското държавно управление съобщи своя народен интерес. ” Този коментар тя по отношение на повдигането на възбраната за вноса от Украйна.
Нинова категорчно се опълчи на внушенията, че Българска социалистическа партия пази едри предприемачи със скъпи коли: „ Винаги сме имали ясна и поредна позиция, че дотацията, която се дава на зърнопроизводителите, би трябвало да се преразпредели и да отиде в по-голямата си част към произвеждане на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Защитаваме българския народен интерес и близо 70 000 дребни производители, чието оцеляване е под въпрос. ”
 Лидерът на българските социалисти обърна внимание, че към митинга на аграрния бранш се присъеднияват 21 организации на пчелари, които настояват, че вносът на пчелен мед и пчелни артикули убива сектора, че в Украйна се употребяват препарати, които не са възможни в Европейски Съюз и че в България влиза украински мед, който се преопакова като български и се продава, което унищожава престижа на българския артикул в Европа и света.
„ Отстояваме позицията, че не трябваше да се подвига възбраната за импорт на украински артикули и че по този метод ще спасим българската стопанска система и земеделие. И твърдим, че тези митинги са обективни ”, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР