Единствената ни представителка в алпийските ски Ева Вукадинова допусна грешка

...
Единствената ни представителка в алпийските ски Ева Вукадинова допусна грешка
Коментари Харесай

Вукадинова не завърши, Влъхова ликува в слалома

Единствената ни представителка в алпийските ски Ева Вукадинова позволи неточност в средата на трасето и не приключи втория манш в слалома на олимпийските игри в Пекин.

Българката взе участие макар травмата, която получи в гигантския слалом в понеделник, която е принуди да кара със специфична шина на дясната китка през днешния ден.

Шампионка стана словачката Петра Влъхова, която съумя да заличи пасива си от 0.72 секунди след първия манш. Лидерката в слалома този сезон се възползва оптимално от обстоятелството, че трасьор на втория манш бе нейният треньор Мауро Пини, като записа най-хубавото време в него. Това ѝ разреши да се изкачи от осмо до първо място на финала, оставяйки на 0.08 секунди след себе си международната шампионка от Кортина д’Ампецо 2021 Катарина Лийнсбергер (Австрия).

Програмата на женските надпревари по ски-алпийски дисциплини на Игрите в Пекин продължава в петък, когато е супергигантският слалом. Утре мъжете ще карат в комбинацията. Първият манш е от 4:30 часа наше време, а вторият от 8:15 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР