Единствената надежда за Америка е Тръмп да се откаже от

...
Единствената надежда за Америка е Тръмп да се откаже от
Коментари Харесай

Бивш съветник в Белия дом: САЩ могат да влязат в конституционна криза

Единствената вяра за Америка е Тръмп да се откаже от предизборната конкуренция, написа Джон Болтън в публикация в английския в. " Дейли телеграф " по отношение на юридическите несгоди на някогашния американски президент Доналд Тръмп. Ако Тръмп завоюва президентски мандат, до момента в който към момента има проблеми с правораздаването, Съединени американски щати ще навлязат в конституционна рецесия, предизвестява някогашният консултант на Белия дом по въпросите на националната сигурност.

Стремежът на Доналд Тръмп към президентската номинация на Републиканската партия за президентските избори следващата година ще навреди както на партията, по този начин и на Америка, изключително в случай че той успее, акцентира Болтън. Според неутралните наблюдаващи растящият брой на правосъдните каузи против Тръмп – както наказателни, по този начин и цивилен, ще станат причина някогашният президент да направи " пауза " в конкуренцията макар лидерската позиция, която заема в публичните изследвания за номинацията на републиканците. Това е и повода всеки, който не се споделя Тръмп, да признава какъв брой големи са рисковете, в случай че той стане първият наказан за наказателно правонарушение кандидат-президент или още по-лошо – определен президент.

За Тръмп обаче оставането в конкуренцията усилва възможностите му да стане кандидат-президент и да си подсигурява финансиране, с което да покрие своите растящи правосъдни разноски. Ако той завоюва изборите следващата година, което е изцяло допустимо, той ще може да постави завършек на висящите федерални следствия и обвинявания (но не и на наказателни производства на щатско равнище в Ню Йорк и Джорджия) или да помилва самичък себе си, в случай че към този момент е наказан.

Нарастващата какофония сред националния интерес и политическия и стопански интерес на Тръмп не е нещо ново. За страдание обаче, няма подозрение, че той ще продължи да слага персоналното си благоденствие над това на страната. Америка се оказа в непознати води, счита Джон Болтън.

За всеки естествен човек бремето да се защитаваш против обвинявания в углавен развой, както и по цивилен каузи, би било повече от задоволително да преориентира целите си и да се дистанцира от политиката. Времето, належащо за подготовка по другите каузи, и магнитудът на правосъдните проблеми, с които Тръмп се сблъсква, би трябвало да го подтикват да остави другите неща настрани и да се концентрира върху сериозния риск от това да бъде наказан по наказателно произвеждане или да заплати съществени суми за вреди по гражданските процеси.

За Тръмп обаче нещата не стоят по този метод. Ироничното е, че той наподобява си мисли, че най-хубавата тактика е да употребява политиката като правна отбрана. Можем да предположим, че  във всеки комфортен случай юристите му ще вършат опити досъдебните и правосъдните производства да бъдат отлагани още веднъж и още веднъж, тъй че да мине денят на изборите.     

Освен това, като вземем поради тази тактика и към този момент извънредно високите правосъдни разноски на Тръмп откогато напусна Белия дом, оценени жестоко на 56 милиона американски $, той може и да се нуждае от кандидат-президентската акция, с цел да финансира правната си отбрана, разсъждава Болтън.

Ако тактиката на Тръмп с отлаганията сработи, след встъпването си в служба той може да освободи федералния специфичен прокурор и да подреди прекратяването на производствата, което е измежду пълномощията на изпълнителната власт. Двете производства на щатско равнище са различен въпрос и те ще останат висящи против Тръмп, макар че той най-вероятно ще каже, че би трябвало да бъдат спрени, до момента в който е президент. Ако щатските производства обаче продължат и Тръмп бъде приет за отговорен по едно от тях или по двете, би било в стила на Тръмп, в качеството си на президент, да откаже да одобри неоправдателните присъди, като се надява, че още веднъж ще се измъкне. Съединени американски щати ще се сблъскат с невиждана конституционна рецесия, предвижда някогашният консултант по въпросите на националната сигурност.

Цялостният резултат от тези ненормални разтърсвания върху увереността на Америка в принципността на правосъдната й система и върху ръководството не може да бъде предсказан с акуратност. Жизненоважният въпрос е какъв брой огромно разделяне и каква степен на намаляване ще предизвикат последствията, а също по този начин и какъв брой дълготрайни ще бъдат те.

В интернационален проект съперниците на Америка бързо и в цялостна степен ще се възползват от уязвимостта на Тръмп и от склонността му да смесва националните ползи с персоналните си ползи. За Тръмп да възпрепятстваш правораздаването, наподобява е метод на живот, като всичко се гледа през призмата: " Това каква изгода носи на Доналд Тръмп? ".

Тръмп към този момент дава ясно да се разбере, че управническата му стратегия се състои в това да отмъсти на политическите си съперници. Неотдавна той сподели, безпричинно, да не кажем съвсем кощунствено, че " ме упрекват поради вас ". А по-рано беше споделил: " Аз съм вашето правораздаване. За тези, които бяха онеправдани и предадени – аз съм вашето отмъщение ". Като вземем поради, че без всякакво подозрение Тръмп се възприема като най- " онеправдания " и най- " предадения " от всички хора, желанията му не биха могли да бъдат по-ясни и по-опасни, отбелязва Болтън.

Социологическите изследвания демонстрират, че американците не желаят повтаряне на конкуренцията сред (сегашния президент на Съединени американски щати Джо) Байдън и Тръмп през 2020 година – множеството желаят Тръмп да се отдръпна. Ако някой, който има рядката заложба да убеждава, успее да вразуми Тръмп и да го убеди да се отдръпна, има доста предлози, с които да бъде маскирана същинската причина. Може би това ще са " здравословни " аргументи или аргументът, че никой не трябва да е президент, откакто е на възраст над 80 години – като по този метод бъде отправена косвена рецензия и към Байдън. Освен това Байдън може да реши да се отдръпна от предизборната битка, което би охладило пристрастеностите на поддръжниците на Тръмп, които желаят реванш за изборите през 2020 година, за които си мислят, че са били откраднати.

Единственото същинско решение е един или повече от наказателните процеси да стартират преди ноември следващата година, което още е допустимо. Ако Тръмп бъде приет за отговорен за едно или повече закононарушения, това може и да се окаже задоволително за пробуждането на задоволително доста негови поддръжници, които да го изоставят, като по този метод дерайлират акцията му, преди той да е дерайлирал страната, заключава Джон Болтън.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР