Единствената жена - действащ областен управител в Русия, е докладвана

...
Единствената жена - действащ областен управител в Русия, е докладвана
Коментари Харесай

Губернаторка от партията на Путин каза, че няма нужда от войната в Украйна. Докладват я на службите

Единствената жена - настоящ регионален шеф в Русия, е докладвана на полицията поради " дискредитиране на съветските военни сили ", откакто декларира на среща с жители, че " страната няма потребност от войната в Украйна ".

Тя е направила коментара по време на среща с местото население в сибирския град Нижневартовск.

Видеозапис от събитието, оповестен в обществени медии и група цивилен деятели., демонстрира по какъв начин по време на полемиката брачната половинка на съветски боец пита Комарова за неприятната екипировка на мобилизираните мъже за фронтовата линия.

В отговор тя споделя, че Русия не е била готова за нахлуването в Украйна.

„ Питате ме (защо брачният партньор ви няма екипировка), знаейки, че аз съм губернатор, а не министър на защитата? “, реагира 67-годишната Комарова, излиза наяве от записа.

„ Като цяло ние не се подготвихме за тази война. Нямаме потребност от нея. Изграждахме радикално друг свят, тъй че в това отношение сигурно ще има някои несъответствия и нерешени въпроси “, сподели тя.

Коментарите на Комарова бързо се популяризират онлайн, като съгласно известията са подтикнали провоенните деятели да я жигосат пред управляващите за „ дискредитиране на съветските въоръжени сили “, предава " Асошиейтед прес ".

Недоволни от изявленията ѝ са призовали управляващите да стартират следствие.

Наталия Комарова е губернатор на Ханти-Мансийския самостоятелен окръг от 13 години. Тя член на ръководещата партия " Единна Русия " на президента Владимир Путин и е единствената жена, която все още заема подобен пост в страната.

Дни откакто Путин изпрати войски в Украйна на 24 февруари 2022 година, Народното събрание утвърди законодателство, което забрани пренебрежителното отношение към военните и разпространяването на „ подправена информация “ за нашествието на Москва в Украйна, която Кремъл назовава " специфична военна интервенция ".

Руските съдилища употребяват законодателството, с цел да постановат санкции и затвор на критиците на властта, в това число тези, които разказват цялостното навлизане на Москва в Украйна като " война ", каквато Русия отхвърля да води.

Към момента няма информация Комарова да е била арестувана.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР