Единствената изненада ще бъде, ако ИТН успеят да прескочат бариерата,

...
Единствената изненада ще бъде, ако ИТН успеят да прескочат бариерата,
Коментари Харесай

Политолози: Партиите ще бъдат по-сговорчиви за правителство

Единствената изненада ще бъде, в случай че Има Такъв Народ съумеят да прескочат бариерата, тъй като това ще бъде втората партия след Вътрешна македонска революционна организация, която е изпадала от Народното събрание и по-късно се е прибирала.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Теодора Йовчева.

Първото място има значение от психическа позиция. Въпросът е в кой ще бъде самодейността – кой би бил по-склонен да даде поддръжка на първия. Ако ГЕРБ-СДС са първи ми се коства по-малко евентуално да получат поддръжка от ПП-ДБ. Обратното, следейки изявленията на водача на ГЕРБ е по-вероятно под някаква форма да се обезпечи поддръжка. Не споделям коалиция.

Натискът за държавно управление е голям и в случай че погледнем реалистично би трябвало да има държавно управление, сподели сътрудника й Георги Проданов. Изненадващо е, че макар показанията на социолозите никой не мръдна и на метър, с цел да промени тези резултати. Това ме навежда на мисълта, че ще бъдат доста по-сговорчиви за сформиране на държавно управление. Изкушението с месните избори е огромно, само че мисля, че на есен отново няма да има коренна разлика. Ще сработят по-скоро външни фактори и огромната тематика докога ще имаме президентско ръководство през кабинета на премиера Донев. От още едни избори никой не печели. Би могъл да завоюва само президентът, сподели той.

Политиката, която президентът се пробва да води е в прорез с консенсуса на водещите политически партии, счита Йовчева.

Традиция е на локални избори обединенията да са шарени. За мен те няма да дадат друго решение. Наложително е да има държавно управление, освен поради Радев, а и тъй като още един интервал на безредие ще закрепи над 20 структури с изминал мандат. Превръщаме се в властническа страна без властническия водач, само че с цяла пирамида закрепена под него, сподели Проданов.

Българска социалистическа партия е партия, която най-накрая изживя времето си. За мен този край е предстоящ и е редно да се случи. Видя се обаче, че левият избор в България остана непредставен и неадресиран към левите партии. Левицата занапред би трябвало да се разпознава с нов политически индивид. Нормално би било това да е Политическа партия. Връзката им с Демократична България обаче ги води в друга посока и в случай че се сформира държавно управление сред тях и ГЕРБ ще се сформира нов двуглав дясно-центристки модел. В ГЕРБ към този момент не виждам тези правоверни хора, които следваха водача, тъй че те също са евентуална хранилка за нов политически индивид, сподели още Проданов.

Вижте целия диалог във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР