Единствената интрига е дали новосъздадената Левица ще привлече достатъчно гласове

...
Единствената интрига е дали новосъздадената Левица ще привлече достатъчно гласове
Коментари Харесай

Българските избори: Някои все още бъркат покера с Руска трупа и „Дурак“

Единствената конспирация е дали новосъздадената Левица ще притегли задоволително гласове от Българска социалистическа партия, което да заплаши изобщо наличието на леви в идващия парламент. В Русия има игра на карти „ Дурак “ (Глупак), която десетилетия след Октомврийската гражданска война е изключително известна в Съюз на съветските социалистически републики. Последният в разиграването губи и става „ Дурак “ (глупак). На левия фронт се разиграва нещо подобно…

Всичко друго е неенергично, досадно и изнервящо.

 

Предположенията за това, което ще се случи след изборите на 2 април не вдъхва оптимизъм. Ето някои от аргументите.

 

Около 60 на 100 от гласоподавателите не вземат участие във вота. Няма значение дали са демотивирани, отвратени, мързеливи, незаинтересовани – просто ги няма. Останалите 40% са най-вече партийните ядра и сигурните симпатизанти. Повечето от тях са подвластни по някакъв метод и са наясно, за кого би трябвало да си дадат гласа.

Общо гласовете ще се разпределят сред 16 партии и 7 обединения. Основен дял за наличие в Народно събрание ще получат 5, най-много 6 от тях. Други няколко ще се задоволят с към 1-3%, а дежурните новобранци, ще запишат в актива си няколко появи на екран и още веднъж ще потънат в нищото, откъдето идват. Някои ги намират за занимателни и екзотични, само че те са като извадени от роман на Кафка.

 

Общото „ дясно “ се състои от „ Политическа партия - Демократична България “ и ГЕРБ-СДС (отломка оскъдна е това Съюз на демократичните сили, само че нейсе…). Към тях се причислиха цивилен обединения, по-малки партии и прочие, само че задоволително ли е? Всички те приказват за отговорност пред жителите, страната, сътрудниците, бъдещето и прочие Но дали могат да стигнат до сформиране на кабинет? Не, съгласно действителните условия.

 

Защото Борисов няма да се отдръпна. Няма да отдръпна и някогашни министри и някои депутати, за които има подозрения от години, че са забъркани в корупционни практики. Лидерът на ГЕРБ е наясно, че отвън политиката е лесна цел освен за враговете си, с които обилно се е обзавел, само че и за прокуратурата, службите и контролните органи. Затова ще продължи да играе ролята на незаместим, ще се кръсти и ще се кълне, че споделя истината, че без него ГЕРБ не може да съществува и прочие Партията му в действителност би се разпаднала, в случай че той се отдръпна, само че това е неприятно само за прехранващите се от нея. За всички останали ще е добра вест.

 

Засега го центурионите му в София и страната го пазят и замислят да му посегнат, както Касий Херея на Калигула, въпреки да знаят, че тъкмо това би трябвало да създадат. Ще пристигна и това време…

 

В такава обстановка „ ПП-ДБ “ даже да са първи на изборите, което е напълно действително, няма с кого да договарят за държавно управление. Ако създадат кабинет на малцинството, ще се трансфорат в цел на останалите, които ще ги нападат и разпъват на кръст всеки ден. Скандали, обвинявания, обиди – водопад след водопад…

Ако все пак се договорят с Борисов, това ще е честен провал за тях и последното им съществено присъединяване в политиката.

 

Движение за права и свободи ще вземе своето – със и без акция. Партия, от която не може да се чака нищо свежо, ново, съвременно. Не се връзвайте на приказките на закоравели играчи, които са натрупали години за пенсия в Народното събрание. Те са богати, с въздействие, имат какво да губят и знаят по какъв начин да го пазят. Към всяка опасност, каквато е „ ПП-ДБ “ са безмилостни. Празните приказки на Карадайъ са заслон.

 

„ Възраждане “ са със самочувствието на новите черноризци, по сходство на тези в Италия, прегърнали в един миг фашизма… Ако изпреварят Движение за права и свободи на изборите ни чакат забавни моменти и конфликт на реплики, само че не и на идеология, тъй като под повърхността и на двете обединения тупти любовта към Кремъл.

Българска социалистическа партия и Левицата са на кантар, към този момент споменахме.

 

„ Български напредък “ няма по какъв начин да излезе от сухия, стеснен и чинопреклонен по казармено небосвод на Стефан Янев. Хоризонтче, по -точно.

 

Тук става забавно: не сте не запомнили, че Национална движение „Симеон Втори" се надигна от пепелта и се пробва да покаже жизненост и подготвеност за съучастничество в диалози за властта. Ако – доста мощно АКО, - се докопат до заветните 4%, може да се окажат значим съставен елемент. Поне е несъмнено, че са евро-атлантически насочени. Наясно са също, че Русия на Путин е агресор, а самостоятелна Украйна – жертва. В българското реалити това не е малко.

 

И като стана дума за Путин и Русия, наложително би трябвало да проумеем, че ще се намесят и към този момент работят в интерес на едни и във щета на други от участниците в изборите. Хибридна война, да, само че това е общото разбиране. Агенти на Москва са тук и са задвижили голяма мрежа от сътрудници и хора с въздействие в разнообразни области. Путин е в мъчно състояние в Украйна и би трябвало да форсира напрежение на всички места, където това могат да сторят тайните му служби. Създадоха даже нещо като коминтерн на русофилите, в който Николай Малинов зае началнически пост. До него е и екшън артистът Стивън Сегал, който откри в рода си съветски корени. Преди бяха японско-китайски, тибетски, само че през днешния ден приказва за Сибир… Въпрос на въображение и… изгоди. Не по-малко известният Жерар Депардийо преди няколко години разгласи, че е запленен от Кремъл и Путин. Получи съветски паспорт, финансиране за няколко плана, поживя пищно в Русия с шампанско и чер хайвер, само че когато усети накъде отиват нещата и защо го изполва Владимир Владимирович, небрежно си събра багажа и се прибра в родна Франция…

 

Путин възприема България като страна член на НАТО и Европейски Съюз, в която част от популацията се държи като негови крепостни. Той е като известния Чичо Джим, който основава фракция през 1970-е и в такава степен манипулира съзнанието на членовете й, че 900 души в един миг се самоубиват или са убити. До този миг вярвали, че ще живеят в мир и сговор и ги чака ярко бъдеще. Това им даде Чичо Джим – Джим Джоунс: операции, розови обещания и… гибел.

 

Кремълската агитация е доста по-страшна от подправените проповеди на Чичо Джим, почернили няколкостотин души. Русия към този момент „ реализира “ черна беритба, в която починалите руснаци са над 220 000 души, а от украинска страна също са хиляди. Българи боготворят сатрапа и в случай че се вслушате в някои от истеричните изявления на кандидат-депутати, ще ви побият тръпки, от тяхната убеденост, че той ще разгроми Съединени американски щати и НАТО, ще срине Евросъюза и ще се разгласи за международен водач. Аргументират са, че Китай ще му помогне. Само че това е химера, тъй като Пекин има свои проекти и упоритости, в които Москва попада само като източник на първични материали. Дори някои преди забавни за Китай територии, към този момент не са настоящи.

 

Когато всичко това е известно на всички грамотни българи, каква конспирация може да се чака на 2 април? Играчите са съвсем едни и същи, а картите белязани. Българският политически покер – най-предвидимият в света.

 

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР