Единствената икономическа мярка, която работи в момента е 60/40. Това

...
Коментари Харесай

Юлиан Войнов: След кризата 90% от фирмите у нас ще спрат да съществуват />Реклама / Ads
Единствената икономическа мярка, която работи сега е 60/40. Това въпреки всичко е някаква директна поддръжка. Държавата планува останалото да е под форма на заеми. Няма такава процедура в Европейски Съюз, където се заплаща непосредствено на компаниите от бюджета на страната. Има и данъчни ваканции, които са доста съществени в страни като Германия. Мярката 60/40 обаче е в интерес на огромния бизнес, който има заделени средства.
Това съобщи в предаването " Честно казано " с Люба Кулезич икономистът Юлиан Войнов.

" Големите компании имат наличност и могат да си разрешат да заплащат на чиновниците си. Малките няма от кое място да вземат парите. В момента се виждат общо взето планове. Всичко е въз основата на заеми - минава се през избрани фондове, желаят се критерии, документи. По този метод се лишават най-малките компании, които са действително най-потърпевши от изключителното състояние ", счита анализаторът.

По думите му в случай че изолацията продължи и изключителното състояние бъде удължено, ще се стигне до големи проблеми и неспособност фамилните компании да съществуват. Според Войнов те съставляват 90% от компаниите в страната. Анализаторът бе безапелационен - някои от тях ще излязат вечно от пазара.

" Не мога да схвана за какво до този миг упованията са, че ще се разминем с всичко това. Ще има спад на работната ръка на трудовия пазар у нас. Това ще се добави от демографската рецесия. Мерките би трябвало да са доста по дейни от тези, които виждаме досега ", счита Войнов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР