Единствената държава, носеща името на жена, е . Тя е

...
Единствената държава, носеща името на жена, е . Тя е
Коментари Харесай

Знаете ли коя е единствената държава в света, носеща името на жена?

Единствената страна, носеща името на жена, е . Тя е кръстена на сицилианската светица Света Луция (в православната традиция наричана св. мчца Лукия девица).
Това е е островна страна в източната част на Карибско море. Разположена е върху едноименен вулканичен остров, част от групата на Малките антилски острови. Столицата е Кастрийс.
Островът е открит от Христофор Колумб на 3 декември 1502 година, в деня на Света Луция. От 1650 година става противоречива земя сред Англия и Франция. Никой различен карибски остров не си е сменял притежателя толкоз постоянно. Това става цели 14 пъти.

През 1814 в последна сметка Сейнт Лусия е дадена на английската корона. През 1838 колонията се причислява към Съюза на подветрените острови. През 1967 островната република получава статут на свободноуправлявана страна в границите на Западноиндийските страни, а на 22 февруари 1979 Сейнт Лусия получава независимостта си.
На Сейнт Лусия пътешествениците идват в търсене на спокойна отмора на плажа и забавна локална просвета. За феновете на преходи има гъста джунгла, народен парк Остров Пиджън и екопътека Тет Пол.
Сред най-знаковите забележителности на острова са Питоните – планини, образували се от вулканични материали. Разположени сред градовете Суфриер и Шуазел, Големият Питон и Малкият Питон могат да бъдат видяни от най-различни точки на острова.

Суфриер е прочут със своите серни извори, кални бани, красиви ботанически градини и сантименталния плаж с черен пясък Ансе Мамин.
Водопади, мудни реки, безчет притеглят от ден на ден и повече гости тук. Освен за разформироване на плажа, островът е подобаващ и за цялостен куп дейни занимания като гмуркане, кайтсърфинг, обиколки на туристически направления. Тези, които решат да изберат последното, ще бъдат възнаградени с превъзходни естествени гледки и прекарвания на чист въздух.
Повечето от нещата на острова се случват на западния бряг, в ряйона на Суфриер. Тук са Питоните, вулканът Суфриер, тук младоженците се гмуркат в транспарантните води на Анс Шастане.
На север в залива Родни ще открието оживения плаж Редуи и остров Пиджън.

 Вижте коя е единствената страна в света, ситуирана по едно и също време в четирите полукълба Вижте коя е единствената страна в света, ситуирана по едно и също време в четирите полукълба
В света има доста страни, които лежат по едно и също време в три полукълба. Това са страните, които пресичат екватора. Например Кения и Брази...
Едно от най-красивите места е ботаническата градина Диамантени водопади. Самият водпад е същинска наслада за окото, а цветовете му се трансформират през годината поради смесването на дъждовна вода и вулканични минерали.
В залива Мариго постоянно се снимат холивудски филми и за това има причина – неговата красива брегова линия предлага характерен карибски пейзаж с поклащащи се палми, закотвени кораби и плажове с бял пясък.
Освен с превъзходна природа, островът е забавен и със своята неповторима кухня, която предлага същински карибски усет. А с цел да се доближите повече до локалната просвета, би трябвало да посетите пазара Кастрийс, където локалните продават своята продукция и подправки. Тук има и битпазар и сувенири за туристите.

източник:

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР