Единствената българка с три медала от зимни олимпийски игри Евгения

...
Единствената българка с три медала от зимни олимпийски игри Евгения
Коментари Харесай

Евгения Раданова показа олимпийските си медали и екипировка на Марк Жирардели

Единствената българка с три медала от зимни олимпийски игри Евгения Раданова сподели скъпите си оценки по време на шоуто Silver Season по случай 25-ата годишнина на българската компания за спортна екипировка „ Диел Спорт “. Екипировката, с която най-хубавата ни състезателка по шорттрек се качи на почетната стълбичка на игрите в Торино през 2006 година бе част от специфична галерия с модели от 1992 до 2017 година Жени пази екипите си от олимпийските игри, а особено за празника даде за изложбата този, с който се подреди измежду призьорите в Торино. Специалният експонат се трансформира в още по-ценен, защото на него бяха сложени сребърният орден от 2006 година дружно със сребърния и бронзов орден от игрите в Солт Лейк Сити.

Специален посетител на събитието беше петкратният притежател на международната купа по ски алпийски дисциплини и четирикратен международен първенец Марк Жирардели. Още с идването си за шоуто Silver Season, именитият скиор, който също има два сребърни олимпийски медала от игрите в Албервил през 1992 година, незабавно се спря пред оборудването на Жени Раданова и нейните три медала. И разгласи, че за него е чест да се запознае и персонално с огромната спортистка, популяризирала България.

„ Бях на 13 години, когато трябваше да вземам участие в първото си огромно съревнование при дамите. По това време в спортната палата имаше склад. От него ни даваха екипировка, единствено когато отивахме да представяме България в чужбина. След като мине надпреварата, носехме оборудването на химическо почистване и я връщахме в склада. Беше ми извънредно мъчително, че би трябвало да връщам екип, който съм употребила, с цел да бъде употребен по-късно от различен играч. С годините пристигна и най-хубавият миг в огромния спорт за мен, когато към този момент участвах на олимпийски игри. Там към този момент носех българска екипировка, която си остава за мен. И в този момент си вардя оборудването, с която съм изживяла най-големите трепети в спортната си кариера. С нея съм завоювала трите си олимпийски медала “, описа Евгения Раданова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР