Единствената българка, номинирана за Оскар - Мария Бакалова, за първи

...
Единствената българка, номинирана за Оскар - Мария Бакалова, за първи
Коментари Харесай

Мария Бакалова: Щях да стана чистачка в Дания!

Единствената българка, номинирана за " Оскар " - Мария Бакалова, за първи път разкри персоналните си кино желания. Изненадващо, само че бургазлийката е фенка на датската школа, тъй като още като напълно млада се влюбва се в два датски кино лентата - “Кралска спекулация ” и “Ловът ”, които гледа преди време на “София филм фест ”.

" Не знаех нищо за Дания с изключение на “Хамлет ” и това, че има нещо гнило там. Запалих се по това необичайно авангардно придвижване “Догма 95 ”, в което артистите не демонстрират его, а една реалистична обстановка ", твърди Мария. Когато е в четвърти курс на НАТФИЗ, с пари от разнообразни възнаграждения купува самолетни билети за Дания за себе си и родителите си.

“Бях проучила къде тъкмо се намира продуцентската компания “Зентропа ”, учредена от Фон Триер и Петер Йенсен. Отидох там - беше ноември, дъжд. Влязох смело и смахнато, търсейки някого, на който да кажа, че съм подготвена на всичко, с цел да работя каквото и да е, даже без възнаграждение – да шетам офисите или да групирам досиетата, единствено с цел да бъда там. За благополучие, се срещнах с Йенсен, който идваше към студиото. Казаха ми – да, несъмнено, допустимо е, стига единствено да научиш датски. Майка ми се срина, тъй като Дания е на 3 часа със аероплан от България. Взех решение, че един ден ще стигна до там ”, споделя още 26-годишната бургазлийка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР