Единствен начин да си отървеш кожата, парите. Ако не бяха

...
Единствен начин да си отървеш кожата, парите. Ако не бяха
Коментари Харесай

Дядото, ограбен с близо 19 000 лв.: Ако не бяха намерили парите, нямаше да съм жив!

Единствен метод да си отървеш кожата, парите. Ако не бяха ги намерили, дядото нямаше да го има. Това описа пред Българска национална телевизия възрастният мъж от видинското село Макреш е ограбен от хора, които преди месец пуснал да ремонтират покрива на къщата му. Нападателите лишили спестените от мъжа близо 19 000 лв.. Трима са арестувани от автопатрул на " Гранична полиция ", а един е разгласен за общодържавно търсене. В селото, където хората са най-вече възрастни, споделят, че се опасяват от обири и не спят умерено нощем.

85-годишният Нино Нинов е атакуван в дома си към 21.30 в понеделник, до момента в който гледал телевизия.

" Изведнъж усетих, че нещо на устата ми ме хвана тук. Аз обърнах взор, видях. Какво вършиме тука? Кой ви пусна? Ох, какво беше. Ние сме от енергото, профилактика. Рекох, каква профилактика бе, я се разкарайте. И той ме притисна тука, а през другото време другия тарашува у друга стая ".

Отнети са всичките пари на възрастния мъж, в това число и спестяваните за внуците му, които са в чужбина.

" Едни пари бях ги приготвил да ги преместя, плащах едни дърва и той по какъв начин ме държеше по този начин за гушата и се разправяме да ме пуснат и той бръкне с ръката, взе парите. Аз му ритнах ръката. През това време другия тарашува у друга стая. Намериха другите, които бяха приготвени за Канада. Да ви кажа, че съм воин бил, не съм. Единствен метод да си отървеш кожата, парите. Ако не бяха ги намерили, дядото нямаше да го има. "

Нападателите счупили бравата на входната врата, с цел да не може възрастният мъж да излезе. Отнели мобилния му телефон. Едва на идващия ден Нино алармирал в полицията за нападението в дома си. Извършителите на грабежа са от монтанското село Студено буче и са познавали жертвата.

" Познавали са го, защото преди месец, месец и половина са работели при него, правили са ремонт на покрива му и евентуално тогава са видели от къде влиза вероятно с цел да извърши съответните разплащания с тях ", сподели старши комисар Петър Коцин, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Видин.

Трима от причинителите са арестувани край прилежащо село от автопатрул на " Гранична полиция ".

Парите скоро ще бъдат върнати на притежателя им, оповестиха от прокуратурата, само че в Макреш съседите на Нино споделят, че нощем не спят умерено. Задържаните за грабежа в селото са с престъпни прояви, като двама от нападателите са рецидивисти. Единият неотдавна е излежал в пандиза присъда за различен обир.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР