Единодушно с 201 гласа за“ парламентът прие на първо четене

...
Единодушно с 201 гласа за“ парламентът прие на първо четене
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене удължаване на бюджета. Асен Василев: Няма нужда да се пипа Сребърния фонд

Единодушно с 201 гласа „ за “ Народното събрание одобри на първо четене промени на Закона за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година - така наречен удължителен закон. Срокът за оферти сред първо и второ четене беше понижен на три дни, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Няма никаква потребност да се пипа Сребърния фонд, съобщи министърът на финансите Асен Василев по време на дебата. Той уточни, че този законопроект е импортиран от служебния кабинет. Моето предложение е да се заличат думите, които пипат Сребърния фонд, тъй че да няма и юридическа опция, освен фактическа, добави Василев.  

Държавата би трябвало да разплати до края на годината над 5,4 милиарда лв., свързани с евросредства, с цел да не ги загубим. В сумата са включени заплащания по завършилите оперативни стратегии и Плана за възобновяване и резистентност.

Отделно, спомагателни разноски в удължителния закон са заложени за спасяването на " Български пощи " и за естественото действие на страната. По данни на Финансовото министерство към този момент има закъснение на приходите за сметка на разноските, което усилва недостига. Той все още е 1,2 милиарда лв..

Инфо: Българска телеграфна агенция, Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР