Единодушно, с 19 гласа подкрепа, Пленумът на Висшия съдебен съвет

...
Единодушно, с 19 гласа подкрепа, Пленумът на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев заради израза “политически боклук”

Единодушно, с 19 гласа поддръжка, Пленумът на Висшия правосъден съвет одобри за постоянно и възможно второто предложение от четирима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев и откри процедурата по него. То е поради възможни дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт и, по съответно, изявление на Иван Гешев, в което той употребява израза “политически отпадък ”, оповестява Българска телеграфна агенция.

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков разгласи, че идващото съвещание всъщност по отношение на откритата процедура би трябвало да се организира до седем дни след приемането.

Преди да гласоподават за редовността на предлагането, членовете на Висш съдебен съвет отхвърлиха настояването на Иван Гешев за прекъсване на процедурата, като нито един член на съвета не гласоподава в поддръжка на настояването.

Предстои Висш съдебен съвет да реши дали да сплоти двете оферти в едно произвеждане.

Българска телеграфна агенция напомня, че на 25 май Пленумът на Висшия правосъден съвет откри процедура по предварително преустановяване на мандата на основния прокурор и позволи събирането на доказателства по предлагането от шестима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. То е поради вероятно позволено тежко нарушаване на служебните отговорности и е подписано от Георги Кузманов, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Светла Бошнакова, Огнян Дамянов и Гергана Мутафова.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР