Единодушно депутатите подкрепиха предложението на БСП минималната работна заплата през

...
Единодушно депутатите подкрепиха предложението на БСП минималната работна заплата през
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Минималната заплата става 850 лева

Единодушно депутатите поддържаха предлагането на Българска социалистическа партия минималната работна заплата през 2023 година да бъде 850 лева То е признато на първо четене и би трябвало да мине през още едно гласоподаване в Народното събрание, с цел да стане факт. 

„ Призовавам ви да подкрепим минимална работна заплата от 850 лева за 2023 година Обръщам се към българския бизнес е работодатели, които са срещу. Ние ви помогнахме да оцелеете в рецесията и в този момент ви оказваме помощ да работите ”, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Най-накрая стигнахме до значимите тематики за българското обществото. В този миг е значимо да увеличим минималната работна заплата, тъй като поради инфлацията доста хора са покрай бедността ”, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков.

„ Трябва да имаме поради дали нарастването с такава огромна стъпка няма да докара и до увеличение на сивата стопанска система. Много хора ще стартират да работят на 4 часа трудов контракт ”, счита Деница Сачева от ГЕРБ.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР