Единният европейски COVID сертификат от днес е в сила и

...
Единният европейски COVID сертификат от днес е в сила и
Коментари Харесай

COVID сертификатът проработи… по български

Единният европейски Коронавирус документ от през днешния ден е в действие и в България. Устройствата за разчитането му обаче бяха раздадени на чиновниците по границите в последния миг.

10 часа сутринта на граничния пункт " Кулата ". Таблетите, които разчитат QR кода от документите, бяха раздадени на чиновниците по границите часове преди да проработи системата.
Снимка: bTV
„ Трябваше да бъдат доставени тези четящи устройства преди две седмици – доставят се през вчерашния ден. Ние се готвим, готвим и най-после се оказва, че не сме се подготвили “, призна здравният министър доцент Стойчо Кацаров.

Здравният министър сподели, че до през днешния ден на някои от границите не е имало работни места за здравните чиновници, които разчитат документите, само че казусът към този момент е решен. В Благоевградска област, където има 4 гранични пункта, софтуерът за разчитане на документите беше конфигуриран едвам през днешния ден, когато системата към този момент би трябвало да работи.

На летище София някои пасажери не пътуват със документ, а единствено с отрицателен PCR тест.
Снимка: bTV
Все още не е ясно кой и по какъв начин може да ревизира достоверността на сходни документи, издадени в трети страни.

Екипът ни не беше позволен да снима по какъв начин и дали работи системата на други гранични пунктове. От Министерството на здравеопазването споделиха, че чиновниците на „ Капитан Андреево “ са „ под стрес “ поради новите четци, а на летището могат да влизат единствено пасажери.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР