Единна народна партия изразява твърдото си убеждение, че страната е

...
Единна народна партия изразява твърдото си убеждение, че страната е
Коментари Харесай

ЕНП с остра позиция срещу Иван Гешев и прокуратурата

Единна национална партия показва твърдото си разбиране, че страната е дестабилизирана, както от управническа отпадналост, по този начин и целеустремено от заинтригувани кръгове и лица. Доколкото първото е резултат от волята на народа, то второто може да се предотврати с инструментите на демократичната страна и оторизираните органи.
В този смисъл и по отношение на оповестените от Прокуратурата записи на президента на Република България, се обръщаме към Специализираната прокуратура със сигнал за съществуване на Организирана незаконна група. Според добилите популярност обстоятелства, тя включва наблюдаващия прокурор, Главния прокурор на България и незнайни лица.

Според Конституцията - Чл.132(1). При реализиране на правосъдната власт съдиите, прокурорите и следователите не носят наказателна и гражданска отговорност при техните служебни дейности и за постановените от тях актове, ОСВЕН АКО ИЗВЪРШЕНОТО Е УМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР.

Цитираме главния закон и посоченото изключение по отношение на зародилите и станали обществено известни условия на 28 януари 2020 година, оповестени от Прокуратурата.

В тази връзка Наказателният кодекс споделя:

Чл.145а.(1). Който употребява информация, събрана посредством потребление на специфични разследващи средства, отвън нейното предопределение за запазване на националната сигурност или за задачите на наказателното произвеждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и санкция до петстотин лв..
(2). Когато действието е осъществено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата работа, наказването е отнемане от независимост от една до пет години и санкция до пет хиляди лв..
(3). В случаите по миналата алинея съдът може да постанови отнемане от права по член 37, алинея 1, точки 6 и 7.

Очакваме органите на Специализираната прокуратура да подходят отговорно към подадения сигнал. В противоположен случай, като политическа организация, ще потърсим правата си на свободни жители по различен метод.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР