Единият от убийците на Еранухи Пехливанян – Гарабед Веринян, натопи

...
Единият от убийците на Еранухи Пехливанян – Гарабед Веринян, натопи
Коментари Харесай

Единият от убийците на русенката Ери натопи съучастника си

Единият от убийците на Еранухи Пехливанян – Гарабед Веринян, натопи съучастника си, че той е главният провинен за отвличането й гибелта й.

В правосъдната зала в Русе през днешния ден по време на гледането на ограниченията за неотклонение Гарабед съвсем се разплака и сподели, че от дъното на душата си съжалява за породеното на семейство Пехливанян.

49-годишният мъж, който няма нито един ден трудов стаж, твърди, че съучастникът му Михаил удушил дамата и по-късно разчленил тялото й.

„ Аз не съм убивал никого. Аз никого не съм убивал, желаех да й предпазя живота, просто не съумях. Още в самото начало, още като я видях на паркинга, споделих: “Недей, аз я познавам, мъжа й познавам, арменци са, сънародници са ми. Недей да правиш нищо “. Никого не съм следил. Нямам визия, той /Михаил/ неведнъж ме е карал да го вземам, тъй като неговата кола е развалена и да го карам до паркинга. Извади револвера и сподели, че ще ме простреля, че ще убие жена ми, сина ми, майка ми и сестра ми “, разприказва се пред публицисти Гарабед.

За разлика от него другият обвинен – 59-годишният Михаил Михов, не бе сладкодумен и единствено сподели, че оставя на съда да реши каква да е мярката му. След съвещанието юристът му Емил Тодоров сподели, че Михов е изразил страдание за случилото се.

В правосъдната зала окръжният прокурор Георги Георгиев и прокурор Пламен Петков желаеха на Веринян и Михов да бъде наложена непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Съдът почете настояването и двамата остават в ареста. Защитниците им обявиха, че няма да апелират мярката.

„ Разследването продължава, като следва да правим още няколко претърсвания и да назначим експертизи. Предстои още доста работа “, сподели след съвещанието окръжният прокурор.

Тежкото престъпно закононарушение потресе със своята свирепост Русе. Съпругата на притежателя на аптечната верига „ Астра “ и общински консултант от ГЕРБ Бедрос Пехливанян изчезна на 11 януари. Според прокуратурата по здрач Ери излязла от една от аптеките, която е наоколо до Паметника на Альоша, със сумата от 20 000 лв.. Насочила се е към първокласния си автомобил, паркиран на публичен паркинг наоколо до постройката на Национална агенция за приходите. Там е била пресрещната от двама мъже, единият от които – Михаил, бил в полицейска униформа. Мъжът се показал и изискал персоналната й карта, с цел да извърши мнима инспекция. След това влезнал в нейния автомобил и определил посоката на придвижване, а другият мъж тръгнал след тях с друга кола. Недалеч автомобилът на Еранухи спрял и тя била принудена да се реалокира в другата кола, която потеглила към дома й. Там тя дала на мъжете намиращите се в сейфа на фамилията 45 000 в лв. и евро. Тъй като Ери видяла лицата им и с цел да прикрият отвличането и грабежа на парите, двамата решили да я умъртвят. Междувременно я принудили да се обади на брачна половинка си и да му каже, че е доста изтощена, ляга си да почива и да не я търси, тъй като е добре. Още същата вечер нарушителите отвели Ери в покрайнините на Русе наоколо до река Русе нски Лом и там я удушили. На идващия ден се върнали, разчленили тялото, а останките хвърлили в Русе нски Лом край село Иваново, което е на трисетина километра от от Русе.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР