Единият от обвинените за атентата на летището в кв. Сарафово

...
Единият от обвинените за атентата на летището в кв. Сарафово
Коментари Харесай

Атентаторът от Сарафово свирил тягостни песни на скалите в Поморие

Единият от упрекнатите за атентата на летището в кв. " Сарафово " е бил спрян за инспекция часове преди терористичния акт . Жандармеристът Димитър Игнатов е спрял по време на дежурство си единия от упрекнатите като помагачи на причинителя в такси.

Помагачът се е показал като канадски жител, съгласно следствието това е Ел Хадж Хасан, който пътува за Румъния, с цел да се срещне с приятелката си. При инспекцията на багажа му са открити секс играчки.

 Мистериозен арабин забъркан в атентата на летище Бургас
Мистериозен арабин забъркан в атентата на летище Бургас

Няма годни ДНК следи

Веселин Личев, тогава кмет на община Сопот, е бил на отмора в Поморие по време на атентата. Той свидетелства, че единият обвинен е свирил с музикален инструмент, сходен на флейта , на Яворовите скали в морския град. Личев направил многократни забележка и даже хвърлял черупки от миди по него, с цел да спре да извършва " тягостни мелодии ".

Личев съобщи, че когато е станал атентатът на летището в Бургас, е разпознал лицето по оповестени в медиите негови фотоси.

 Екскурзовод и таксиметров водач свидетелстваха за атентата в Сарафово
Екскурзовод и таксиметров водач свидетелстваха за атентата в Сарафово

Предполагаемият причинител не бил обезпокоен


Със такива свидетелски показания продължи делото за атентата в Сарафово, който се случи на 18 май 2012 година Тогава терорист се взриви до рейс с израелски туристи на летището в Бургас. Обвиняеми по делото задочно са Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фарах . Двамата се търсят.

Първият очевидец по делото бе Христина Миткова, служащ в туристическа организация във Варна. Фирмата предоставила кола чартърен за един от помагачите. Миткова характеризира лицето като спокоен млад мъж на към 30 години, със светла бяла кожа и тъмна черна коса.

 Прокуратурата не е обвинила
Прокуратурата не е обвинила " Хизбула " за атентата в " Сарафово "

В обвиняването не се посочвало и " терористична офанзива ", алармира израелска медия

След правосъдното съвещание юрист Ивелин Димитров , бранител на потърпевшата от атентата в Бургас Данка Иванова, изясни пред публицисти какво следва по правосъдния развой. На първо време могат да бъдат разпитани очевидци от Израел. Това може да стане, когато се прави помен от атентата в Бургас . Няма обаче информация какъв брой от тях ще идват за помен в България.

Вариант е видеоконферентен разпит на очевидци от Израел или командироване на правосъден състав от България, който да замине за Израел. " Все още няма нищо задвижено по трите разновидността, с изключения на първия ", сподели още той. Съдът насрочи идващото дело за 3 юли от 10:00 ч.

 Доказателства против атентаторите на летище Бургас няма
Доказателства против атентаторите на летище Бургас няма

Адвокатът на обвинявания безапелационен, че атентатът няма връзка с " Хизбула "

Припомняме, на 18 юли в 17:23 часа на паркинга на летище Сарафово в Бургас е осъществен атентат против три рейса с израелски туристи, които е трябвало да се превозят до хотел " Хризантема " в Слънчев бряг . Взривът поразява тежко единия рейс и визира другия паркиран до него.

В атентата са убити 7 души : 1 българин - водача на рейса Мустафа Кьосов на 36 години фамилен с 11 годишно дете от село Юруково, 5 израелски туристи от Ришон ле Цион, Петах Тиква, Акра и атентатора, ранени са 35 души, 4 доста тежко, 18 тежко и останалите леко ранени.

Една по-леко ранените е българка - служителка на туристическата компания " Ортана " , посрещаща израелците. Освен 3-мата най-тежко ранени израелци всички останали 32 са върнати неотложно в Израел със специфичен израелски аероплан без да са съответно разпитани от българските управляващи.

Делото се гледа задочно , защото то е против канадския жител Хасан ел Хадж Хасан и австралиеца Мелиад Фара. Българската страна направи многократни старания двамата обвинени да бъдат екстрадирани и изправени на съд у нас, само че без триумф. Делото е в 80 тома.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР