Единият от капитаните на Испания - Коке, подчерта важността на

...
Единият от капитаните на Испания - Коке, подчерта важността на
Коментари Харесай

Коке: Дългите шампионати се печелят от отборите с колективи, а ние сме точно такъв

Единият от капитаните на Испания - Коке, акцентира значимостта на колектива в шампионати като Мондиал 2022. Според халфа на Атлетико Мадрид “Ла Фурия ” разполага точно със мощен колектив.

“Силата на този тим е в колектива. Има играчи от доста високо равнище. Тимът играе като тим, което е от основно значение. Дългите шампионати се печелят от тимовете с колективи. Точно това сме ние - един колектив. Това е и концепцията, която ни постанова селекционерът. Полемика в листата с футболисти за шампионата? Аз не виждам дискусия. Селекционерът избира състава, който счита за подобаващ. Отборът е на всички и би трябвало да бъдем задружни. Всеки си има лично мнение, само че е нужно да сме задружни, тъй като всички имаме една и съща фантазия.

Когато настъпят най-трудните моменти, ние, ветераните, можем да оказваме помощ на съотборниците ни да вървят напред. Както на терена, по този начин и отвън него ще има много сложни моменти. Колкото сме по-задружни, толкоз по-лесно ще бъде да излезем от комплицираните обстановки. Контузията ми? Минаха ми доста неща през главата. Надявах се тя да е допустимо най-леката, с цел да мога най-много да оказа помощ на своя тим. Броях дните, с цел да видя по кое време ще стане явен съставът за Мондиала. В последна сметка, контузията беше лека и направих доста добра подготовка. Тренирах по два-три пъти дневно, с цел да мога да вляза в състава ”, разяснява Коке преди последната подготовка на тима на испанска земя преди началото на Световното състезание.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР