Единият от финалистите на Копа Либертадорес за 2019 година ще

...
Единият от финалистите на Копа Либертадорес за 2019 година ще
Коментари Харесай

Бока - Ривър се приближават към нов мегасблъсък в Либертадорес, бразилски тим ще бъде финалист

Единият от финалистите на Копа Либертадорес за 2019 година ще бъде от Бразилия. Това стана ясно, откакто първенецът на Южна Америка за 2017 година Гремио разруши с 3:0 като посетител Либертад (Парагвай) и с общ резултат 5:0 се класира на четвъртфинал. Головете означиха Жан Пиери от дузпа в 6-ата минута и Андре, който се разписа в 20-ата и 45-ата минута.

Интересното е, че в потока на отбора от Порто Алегре по пътя към финала са още три отбора от бразилската Серия " А ". Шампионът Палмейрас е идващият съперник на " Имортал Триколор ", като един от двата отбора ще играе във втора поредна година на полуфинал в конкуренцията, откакто предходната година отстъпиха на крачка от финала на Ривър Плейт и Бока Хуниорс.

Победителят сред Палмейрас и Гремио ще срещне някой от сънародниците си сред Фламенго и Интернасионал, които са в другата бразилска четвъртфинална двойка от шампионата. Грандът от Рио де Жанейро се класира инфарктно напред в шампионата след дузпи. Преди това " червено-черните " заличиха пасива си от два гола против Емелек, като Габигол вкара и двата гола за триумфа с 2:0 пред цялостните трибуни на " Маракана ". Играчът на Интер беше прецизен от дузпа в 10-ата минута, а в 19-ата минута вкара и втория гол, което заличи провалянето с 0:2 преди седмица в Еквадор.
При дузпите вратарят на Фла Диего Алвеш се трансформира в воин, като отрази изстрелите на Арайо и Кейрос. Преди това Араскаета, Бруно Енрике, Рене и Рафиня бяха точни за бразилците, а Браян Ангуло и Кортес за еквадорците. Фламенго ще е хазаин в първата среща против Интернасионал, който в профил уругвайците от Насионал с общ резултат 3:0. След триумф с 1:0 в първата среща бразилците надделяха с 2:0 своя съперник в Порто Алегре, а головете бяха дело на Моледо (14) и Гереро (90).

Аржентинските грандове Бока Хуниорс и Ривър Плейт стопираха бразилската доминация, като отстраниха носителя на Копа Судамерикана Атлетико Парананензе, който отстъпи с общ резултат 0:3 от " генуезците ", както и носителя на Купата на Бразилия Крузейро, който преклони глава на своя стадион след осъществяване на дузпи против " милионерите ".

Финалистът от предходната година беше постигнал значим триумф с 1:0 в Бразилия, а на " Бомбонера " записа нова победа, само че този път с 2:0. Таранът Абила вкара първото попадение в 57-ата минута, а пристигналият от Бенфика Салвио вкара първото си попадение в шампионата в последните секунди на срещата.

Бока Хуниорс излиза против ЛДУ Куито, а спечелилият от този четвъртфинал ще срещне Ривър Плейт или Серо Портеньо от Парагвай, който надделя Сан Лоренцо след поврат с 2:1 в реванша и тъждество 0:0. Това значи, че по-малко от година от историческия финала двата колоса на Аржентина могат да излязат един против различен на възможен полуфинал в шампионата, който значи, че Буенос Айрес ще бъде неподвижен за няколко седмици през октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР