Единият от арестуваните за трагедията в Локорско - мъж от

...
Единият от арестуваните за трагедията в Локорско - мъж от
Коментари Харесай

Задържан за трагедията Локорско трябвало в момента да е в затвора

Единият от задържаните за нещастието в Локорско - мъж от Бургас, е трябвало сега да бъде в пандиза и да излежава присъда за незаконен трафик на хора.

Това оповестява Нова тв, като се базира на източници от следствието.

Той е задържан два пъти за незаконен транспорт на мигранти – един път край Елин Пелин и един път край Чирпан. И при двете арестувания е сключил съглашение с прокуратурата за по 5 месеца ефикасна присъда.

Мъжът е изтърпял първата присъда, излязъл е от пандиза през януари. Дни по-късно - в края на месеца, излиза и втората му присъда, също от пет месеца дейно. Прокуратурата обаче е изтеглила документите му от Съдебна защита и по този начин е анулирано изтърпяване на второто му наказване, за което сега той е трябвало да бъде в пандиза.

В петък край с. Локорско бяха открити в зарязан камион мъртви 18 души, задушени поради липса на О2. Сред жертвите има и малко дете. Още 34 души от транспортното средство бяха настанени в болница. Премръзнали, с рани, боси, държани без вода и храна, не им е достигал О2, описаха положението им медиците, които ги одобриха.  

Христо Кръстев, зам. градски прокурор и представител на градската прокуратура, заяви, че са привлечени шестима обвинени по делото, само че техният брой може да се усили. Обвинението е за причиняване на гибел на повече от едно лице.

Организаторът на незаконната група е с букви В.К.

„ Едното обвиняване към него, е за образуване на незаконна група с користна цел - превеждане през границата на страната на лица, които нямат позволение да преминат. Второто е за каналджийство. Той е управлявал тази група от януари 2022 до през вчерашния ден ”, изясни Кръстев. Организаторът на групата може да получи затвор от 5 до 15 години. 

Второто закононарушение е за подкрепяне за престояване на територията на страната, напредване на територията на страната - на повече от 1 лица, на лица под 16 години, по рисков за транспортираните метод. Деянието е осъществено от незаконна група и посредством потребление на автомобил.  За това закононарушение се планува затвор от 1 до 6 години и санкция от 5 до 20 000 лева Организаторът на незаконната активност  е неведнъж осъждан, прочут е на полицията от 1997 до 2023 година. Има голям брой осъждания и ефикасна присъда за каналджийство. Той е със възбрана да напуща страната.

Останалите са с букви П.Я, Т.Т. Четвъртият участник в незаконната група е напуснал територията на страта, за него има издадена европейска заповед за арест, той не е осъждан. Петият е притеглен за каналджийство за съответните 52 мигранти. Шестият е водачът на камиона с букви А.А. Той осъждан е за обири и шофиране в нетрезво положение. Бил е в изпитателен период.

В понеделник се чака изговаряне на ограниченията за неотклонение.

Главният прокурор Иван Гешев, който твърди, че в никакъв случай не прави политически изявления, и този път се придържаше към правилото си.

" Тези 18 починали младежи и мнозината потърпевши са резултат от дезинтеграцията на институциите, от пречистване на Министерство на вътрешните работи от предходен вътрешен министър. Закриха най-сериозния детайл от битка с проведената престъпност – спецследствието. Резултатите са забележими ", разгласи той на фона на нещастието край Локорско.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР