Единият крак на Ванеса зараства накриво след побоя. Ортопед говори

...
Единият крак на Ванеса зараства накриво след побоя. Ортопед говори
Коментари Харесай

Малтретираната Ванеса може да остане инвалид 


„ Единият крайник на Ванеса зараства изкривено след побоя. Ортопед приказва с нея и сподели, че не е несъмнено дали сполучливо ще се поправя, и не дава гаранция за изхода от възможна интервенция, а щерка ми се опасява от интервенции и жестоките болки. Най-вероятно ще си остане по този начин и ще куца цялостен живот. “

Това показа пред „ България Днес “ Биляна Цанова, майката на свиреп пребитата в Пловдив Ванеса. Случаят потресе цялата страна и беше отъждествен като „ Дебора 2 “. А от мнозина даже като по-жесток от този на нарязаното с макетно ножче от приятеля си Георги Георгиев момиче от Стара Загора.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Насилникът е 29-годишният сътрудник на Ванеса Цветомир Пенков. Мъжът е погнат за това, че на 13 януари премазва от пердах 24-годишната Ванеса, която осъмва в болница с голям брой контузии – няколко счупени ребра, счупен таз и строшен крайник. Младото момиче е и скубано от насилника си.

„ Цветомир ни заплашваше да оттеглим жалбата си, само че устояхме на натиска. След като го арестуваха, нещата се успокоиха. Нито аз, нито Ванеса в миналото ще му извиним за това, което направи “, разкрива още пред „ България Днес “ разтревожената майка.

И Ванеса, и Цветомир са от Видин. Младото семейство с дребното си детенце живее в Пловдив, а след побоя Цветомир взима отрочето и отива във Видин, където го оставя на своите родители, и се укрива. В последна сметка е хванат от органите на реда и тикнат в ареста.

„ Искам да лежи дълги години в пандиза, с цел да усети какво е да си беззащитен и смачкан, щеше да я убие “, изповяда още майката на пребитото момиче, която се грижи за потърпевшата си щерка в родния им дом в крайдунавския град.

След жестокия побой майката на Ванеса незабавно отива в болничното заведение в Пловдив, с цел да я обслужва, тъй като щерка й е неподвижна. По-късно е превозена със профилирана кола за спешна помощ до Видин.

Общественици и добротворци, измежду които Яна Димитрова, единствено за няколко часа събират средства за профилиран превоз, който е нужен, с цел да се приберат Ванеса и майка й Биляна във Видин при фамилията си, както и за нужните медикаменти. От локалното обществено подкрепяне също се включват интензивно в помощта за Ванеса.

„ Ванеса към този момент се изправя в леглото, прохожда с проходилка на един крайник, другият е смачкан и ще трябват най-малко три месеца, до момента в който се възвърне. Преоблича детенцето си, когато й го дадем в леглото, възвръща се и към този момент е по-добре. Жалостива е и след време ще дава на Цветомир да вижда детето “, показа още Биляна Цанова, която не търси възмездие, а само правдивост за своето отроче.

Биляна позволява, че е допустимо да изкарат Цветомир неуравновесен. Родителката прикани всички млади девойки със съществени сътрудници до себе си да споделят пред своите родители при домашно принуждение у дома, с цел да няма такива жестоки последици.

„ Виждахме на камерата най-много внучето, Ванеса постоянно споделяше, че бърза да прави своите си отговорности, и не ми е споделяла за издевателството у дома. Само веднъж съм била очевидец на спречкване сред двамата и това е било “, сподели още Биляна Цанова.

Ванеса заобикаля да приказва за жестокостта с майка си, тъй като желае допустимо най-бързо да се отърси от случилото се. Избягва да приказва и с хора отвън фамилията, с цел да не си напомня целия смут.

„ Мамо, скърбя, че скрих от теб! Мълчах, тъй като не желаех да си разрушавам фамилията “, споделя брутално пребитата от своя сътрудник Ванеса пред своята майка след ужаса, който претърпява.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР