Единадесетокласникът от Природо-математическата гимназия в Монтана Антоан Георгиев създаде виртуален

...
Единадесетокласникът от Природо-математическата гимназия в Монтана Антоан Георгиев създаде виртуален
Коментари Харесай

Ученик от Монтана създаде виртуален учител

Единадесетокласникът от Природо-математическата гимназия в Монтана Антоан Георгиев сътвори виртуален преподавател, който ще подкрепя любознателни възпитаници в преодоляването на спомагателни познания по образователните предмети. За компютърните си разработки младежът бе отличен от президента Румен Радев с една от годишните награди „ Джон Атанасов ”. Антоан сътворил виртуалния възпитател дружно с приятеля си Алекс Цветанов от Софийската математическа гимназия.
 Младият информатик Антоан Георгиев бе отличен за разработките си от президента Румен Радев. Единадесетокласникът бе поздравен и награден и от зам. кмета на Монтана Тихомир Антонов.  virtualen_uchitel_montana20181008b
Двамата са изработили изкуствен интелект, захранен с база данни по главните образователните дисциплини. Виртуалният преподавател реагира на гласово заложени въпроси и дава желаната от учениците информация. Антоан Георгиев е основал и облик на компютърния преподавател „ Първоначално концепцията ми беше да е жена, само че най-после се оказа млад мъж, който даже наподобява малко на мен! ”, усмихва се младежът. В състезанието за премиите „ Джон Атанасов ” единадесетокласникът взел участие с още два плана – „ Бомбар ”, маркиране на разнообразни обекти посредством жестове, регистрирани от камерата на телефона, и игра, изследваща човешкото държание, която е показана и на Международно младежко ревю в Полша.

За достиженията си ученикът от Монтана получи от президента Радев документ за чудесно показване в категорията „ Дебютен пробив в компютърните науки ”. Антоан Георгиев се занимава с програмиране от 6 клас, учителите му по информатика са Илиян Цанков и Цветан Стоянов. Научни ръководителите на младежа са учителят от ПМГ – Монтана Красимир Асенов и доцент доктор Златогор Минчев от Института по математика и информатика. „ Смятам да продължа заниманията си с информатика и да запиша такава компетентност във ВУЗ. Вероятно ще изучавам и работя в България, информатиката е добре развита у нас, в бранша се влага доста и има вероятности за развиване! ”, сподели единадесетокласникът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР