Единадесетокласникът от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ Александър Кръстев, който

...
Единадесетокласникът от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ Александър Кръстев, който
Коментари Харесай

Златен медалист по информатика получи награда от община Варна

Единадесетокласникът от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ Александър Кръстев, който завоюва златен орден от XXX Международна олимпиада по информатика в Цукуба, Япония, получи почетен плакет на община Варна. Отличието на надарения гимназист връчи Лилия Христова, началник на дирекция „Образование и юношески дейности“ в наличието на шефа на МГ Павлин Петков и преподавателката на Александър – Елена Димитрова.

„За мен е огромна наслада, че получих това самопризнание. Благодаря на всички, които са ми помогнали да печеля – на учебното заведение, на моята учителка и на ръководителите на националните отбори“, съобщи Кръстев. На влиятелното съревнование в Япония той показа България дружно с трима ученици на математическите гимназии в София, Пловдив и Габрово.

В конкуренция с участници от над 80 страни Александър се класира първи, а съотборниците му се пребориха за бронзови медали. На церемонията стана ясно, че това лято Александър е попълнил сбирката си от оценки и със златен орден от Балканската олимпиада по информатика, провела се в Румъния.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР