Единадесети ден са затворени възлови пътища в област Стара Загора

...
Единадесети ден са затворени възлови пътища в област Стара Загора
Коментари Харесай

Ден 11 от протеста: Подготвя се подписка за ефективни стачни действия

Единадесети ден са затворени основни пътища в област Стара Загора поради митинга на миньори и енергетици, съобщи репротер на " Фокус " . Исканията на протестиращите към този момент са единствено две - оставка на държавното управление или отдръпване на Териториалните проекти за обективен преход, в това число нови договаряния по точките от съглашението.

Вчера преди обяд хората от блокадите на Автомагистрала " Тракия " си направиха неподготвено заседание, където бе взето решение да се събират подписи и да се готвят за ефикасни протестни дейности. Обсъжда се и опцията тази седмица да се провежда народен митинг, на който хора, подкрепящи миньорите, да се включат. Вероятно това ще се случи в четвъртък, 12 октомври, от 17.00 часа на пл. " Независимост " в столицата. Дотогава, обаче, миньори и енергетици са безапелационни, че блокадите остават.

В събота преди обяд няколко души се пробваха да затворят и обходният маршрут край село Ракитница, който поема трафика от затворените пътища, само че това се случва едвам за няколко часа. Полицията реагира бързо и бе арестувана една жена поради несъблюдение на полицейско предписание.

Междувременно хората от района от ден на ден недоволстват в обществените мрежи против протестните дейности, защото са на отзиви, че не е това мястото, а на жълтите павета. Мнението им е, че по този метод се затрудняват елементарните жители, а не хората, които биха могли да решат казуса.

Припомняме, че митингът и блокадите в Старозагорско започнаха сутринта на 29 септември и не престават досега . Затворени за придвижване са Автомагистрала " Тракия ", в региона на 208-и километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката, в региона на Гурково. 

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР