Единадесет партии и три коалиции са подали до момента своите

...
Единадесет партии и три коалиции са подали до момента своите
Коментари Харесай

Още три партии подадоха документи в ЦИК за участие в местния вот

Единадесет партии и три обединения са подали досега своите документи в Централната изборна комисия (ЦИК) за присъединяване в идните локални избори. Това заяви пред публицисти Росица Матева, заместник-председател на ЦИК, представена от Българска телеграфна агенция. Днес е първият ден, в който искащите да вземат участие в локалния избор през октомври партии и обединения могат да подадат документи за регистрация.

Матева изясни, че откакто бъде осъществена инспекция на подписите и бъде открито дали те са правилни, на следващия ден ще бъдат осъществени първите регистрации. 

Заместник-председателят на изборната комисия напомни, че партиите и обединенията, които желаят да вземат участие в изборите за локална власт на 29 октомври, би трябвало да подадат своите документи в ЦИК до 17:00 часа на 13 септември. „ ЦИК ще вземе решение, ще записва всички партии и обединения, които желаят да вземат участие в тези избори. След това на 14 септември ще изпратим тази информация на общинските изборни комисии, които ще стартират своята работа на 9 септември “, изясни тя. 

По думите на Матева по-късно всяка от записаните в ЦИК партия и коалиция би трябвало да се записва в тази общинска изборна комисия на територията, на която желае да записва претенденти за кметове на общини, общински съветници и кметове на кметства, а за София, Пловдив и Варна - и кметове на региони. Срокът за това е до 18 септември, добави тя. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР