Единадесет футболисти от Висшата лига са дали положителни проби за

...
Единадесет футболисти от Висшата лига са дали положителни проби за
Коментари Харесай

11 футболисти от Висшата лига с положителни проби за допинг

Единадесет футболисти от Висшата лига са дали позитивни проби за използването на неразрешени субстанции по време на предишните сезони в британския шампионат, оповестява вестник " Мирър ". Според таблоида, 16 проби са посочили, че играчи са приемали амфетамини, морфин или други неразрешени вещества при тестванията, направени от Антидопинговата организация на Англия (UKAD).

Уличените футболисти обаче са получили разрешение да продължат да играят, защото от Футболната асоциация на Англия приели за основателните медицинските аргументи, които те изтъкнали за използването на въпросните неразрешени субстанции.

Осем от тестванията са извършени през предишния сезон 2018/19. Други шест през 2017/18, а останалите два са отпреди три сезона - 2016/17. Не се загатват имена на футболистите, или тимовете, в които играят.

Амфетамините могат да се употребяват за унищожаване на умората и стимулиране на вниманието, до момента в който морфинът е кадърен да увеличи работоспособността, тъй като усилва прага на болката и издръжливостта на футболистите.

Риталинът, който също е измежду употребяваните субстанции, подкрепя концентрацията, само че може също по този начин да усъвършенства силата при професионалните спортисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР