Единадесет екипа на пожарната гасят пламнали сухи треви и стърнища

...
Единадесет екипа на пожарната гасят пламнали сухи треви и стърнища
Коментари Харесай

Пожар гори край язовир „40-те извора“ в община Асеновград, гасят го 11 екипа

Единадесет екипа на пожарната гасят пламнали сухи треви и стърнища сред язовир " 40-те извора " и село Козаново, община Асеновград. Това заяви представителят на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пловдив Таня Костадинова за Българска телеграфна агенция.

Сигналът за пожара е подаден в 11:55 часа. Екипите са доста, тъй като има мощен вятър и е належащо огънят да се ограничи бързо, обясниха от пожарната. Огнеборците се пробват да локализират пожара, с цел да не влезе в борова гора. 

На място са кметът на Асеновград Христо Грудев, зам.-кметът Стоян Димитров и инж. Димитър Желязков, който дава отговор за сигурността в общината, оповестиха от общинската администрация. Няма заплаха за обитаемоте места, само че наоколо има няколко вили, като огнеборците се пробват огънят да не доближи до тях. 

Засега не са мобилизирани от непринудено формирование " Асеневци " към община Асеновград, само че в случай че има нужда, ще спомагат, допълниха от пресцентъра на администрацията. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР