Един златен, 6 сребърни и 4 бронзови медала спечелиха учениците

...
Един златен, 6 сребърни и 4 бронзови медала спечелиха учениците
Коментари Харесай

11 медала за видинските математици от международен турнир

Един златен, 6 сребърни и 4 бронзови медала завоюваха учениците от видинската природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим І” от зимния стадий на интернационалния шампионат "Математика без граници ", оповестяват от образователното заведение. Учениците с призово класиране в влиятелната интернационална конкуренция бяха наградени на публична гала в Математическата гимназия, която стартира с връчване на златния орден на петокласника Николай Николаев, който стана първият ученик на учебното заведение, събрал оптимален брой точки в надпреварата. Останалите медалисти са:
Петокласникът Николай Николаев завоюва златен орден.
Петокласникът Николай Николаев завоюва златен орден.
-Александър Перчински 5.клас - сребърен медал;
-Теодор Витанов 5.клас - сребърен медал;
-Александър Мургин 5.клас - сребърен медал;
-Никола Емилов 7.клас - сребърен медал;
-Виктор Витанов 7.клас - сребърен медал;
-Слав Славов 5.клас - бронзов медал;
-Надя Паскова - 6.клас - бронзов медал;
-Радослав Попов 7.клас - бронзов медал;
-Деян Емилов 11.клас - бронзов орден.
Поздравления бяха отправени към всички възпитаници, на които малко не им доближи да са измежду призьорите. Те получиха документи за достойното си показване. От през днешния ден към този момент тече подготовката за идващия пролетен кръг на надпреварата, който би трябвало да се организира до 31 март 2018 година За финала, който ще бъде в края на юни и началото на юли 2018 година в Несебър се класират: медалистите от самостоятелния край през 2017 година, в случай че са взели участие в най-малко два от предварителните кръгове; 3% от средноаритметичния брой на участниците в трите кръга на шампионата от всяко учебно заведение. Международният шампионат „ Математика без граници” е за възпитаници на възраст от 8 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи:
1 група – 1 клас /започват от Зимния кръг/
2 група – 2 клас
3 група – 3 клас
4 група – 4 клас
5 група – 5 клас
6 група – 6 клас
7 група – 7 клас
8 група – 8 клас
9 група – 9-12 клас
Турнирът се организира в 3 отдалечени кръга и финално съревнование в България:
-Есенен кръг – през октомври;
-Зимен кръг – през януари;
-Пролетен кръг – през март;
-Финал – края на юни/началото на юли.
За финала на шампионата се класират първите 20 възпитаници в общото класиране (сбор от двата най-хубави резултата от трите предварителни кръга), само че не повече от 3 възпитаници от едно и също учебно заведение от всяка възрастова група. Всички учебни заведения участници в шампионата получават и правото да дефинират свои участници във финала с Wild card - 5% от общия брой на участниците в шампионата от съответното учебно заведение, само че не по-малко от 1.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР