Двуличен президент на HOA изисква плащане от собственик на жилище, който се осмели да постави под съмнение няколко решения: „Не бих им дал и стотинка“

...
Един ядосан Redditor отиде на платформата, за да се оплаква
Коментари Харесай

Един ядосан Redditor отиде на платформата, за да се оплаква как съпругата им е построила обществена градина с одобрението на техния HOA – само за президента на HOA да го разкъса отново и да изиска тя да изплати разходите. действия. В някои случаи обаче собствениците на жилища могат да заобиколят тези ограничения. В други може да отнеме правно предизвикателство, за да промените правилата.

Един често срещан съвет е да бъдете избрани в борда на HOA и да промените правилата от асоциацията. Но това не винаги работи, както този Redditor установи.

„Съпругата ми се присъедини към борда на HOA преди малко повече от година по искане на президента на HOA“, пише в оригиналния плакат. Президентът, когото потребителят нарича „Стив“, отначало харесал съпругата на потребителя, твърдят те. „Но когато тя започна да поставя под съмнение някои от решенията му и отхвърли някои гласувания, той започна да не я харесва.“

Едно от основните им разногласия беше относно влошаващата се колода в общата зона на HOA, споделя Redditor .

„Палубата е болна в очите, откакто се преместихме преди 5 години.“ И така, с одобрението на борда на HOA, включително Стив, Redditor твърди, че съпругата им е организирала някои от жителите и е съборила палубата.

След това тя похарчи $500, за да купи сеялки, почва и семена, за което й беше възстановено, каза Redditor. Резултатът беше скромна обществена градина с няколко вида зеленчуци, огнище и рафт „вземи едно, остави едно“ за закуски и книги. „Сега, ще призная, това не е най-великото нещо, което съществува, но все пак е доста хубаво“, каза оригиналният плакат.

Но изглежда Стив не беше съгласен.

“ Очевидно е обикалял и казвал на хората, че изглежда като лагер за бездомни“, каза Redditor, чиято съпруга в крайна сметка се оттегли от борда на HOA поради стрес. „Днес разбрахме, че Стив е решил да разруши обществената градина и съпругата ми трябва да върне на HOA средствата, които са й били дадени.“

Въпреки че градинарството е чудесно за спестяване на пари и удоволствие от най-свежите продукти, проучванията показват, че градинарството в общността също може да е от полза за вашето психично здраве.

Проучване от 2020 г. в Сингапур установи, че тези, които са участвали в градинарство в общността, съобщават за значително по-високи нива на субективно благополучие, побеждавайки както не -градинари и самотни градинари у дома.

Излишно е да казвам, че повечето Redditors не подкрепиха това решение на HOA.

„Не бих им дал и стотинка“, каза един коментатор.

Друг потребител се съгласи, добавяйки: „Те не могат да решат след факта, че не искат градината. Като ви върнат парите, те са дали съгласие.“

Въпреки това, трети потребител предупреди: „Това може да е само началото на вашите проблеми, след като тя напуска HOA.“

Присъединете се нашият безплатен бюлетин за лесни съвети как да спестите повече, да похабите по-малко и да си помогнете като същевременно помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР