Един учител по музика във Велико Търново намери начина да

...
Един учител по музика във Велико Търново намери начина да
Коментари Харесай

Учител по музика във Велико Търново намери начина да покаже на децата, че светът на нотите е красив и стойностен



Един преподавател по музика във Велико Търново откри метода да покаже на децата от пети до седми клас, че светът на нотите е доста хубав и стойностен. За няколко месеца през тази образователна година Добрин Пелтеков срещна учениците си от главно учебно заведение „ Св. Патриарх Евтимий “ с композитора Стефан Диомов, с вокалиста на рок групата „ Ахат “ Звезделин Керемедчиев, с музикантите от група „ Оратница “ и галактическите национални певици Дияна Василева и Ася Пинчева.Добрин Пелтеков като професионален кларинетист и DJ е известно име в българските музикални среди. В зората на демокрацията той емигрира в чужбина и по лично предпочитание се завръща у нас след 13 години, през които със свои композиции е оглавявал музикалните ранглисти в Дания.

Музиката е персонално прекарване. Аз постоянно споделям на учениците, че желая да им предам една обща музикална просвета, която да им покаже хубостта в музиката и от там към този момент се надявам те да изберат и по този метод те към този момент да знаят, това ми харесва, това е хубаво, това е класа, сподели Пелтеков.

За да научи учениците си в главно учебно заведение " Св. Патриарх Евтимий " във Велико Търново, че музиката е класа, Добрин Пелтеков им провежда срещи с известни български реализатори и музиканти, с цел да проникне в душите и мозъците на децата и да им сътвори просвета за музиката. И по този начин почнала поредицата срещи с известни реализатори.

Младите хора би трябвало да ги побутваме леко към хубавото, тъй като, в случай че ги оставим по течението, те ще се изгубят. Да чуят музиката, само че и да схванат, че 15 минути лъчение по малкия екран не те прави звезда. Това се реализира с доста труд, доста неизменност. " Оратница " идваха в учебно заведение. Приеха ги неповторимо. Разказахме им по какъв начин се прави. Сега това, което пеем, се споделя исов звук. Това е обвързвано и с материала, образователният материал по музика. Следващата среща ще бъде с Маги Джанаварова. Искам да направя подобен учебен концерт, където българският фолклор ще бъде в основата, изясни Пелтеков.

Големият учебен концерт и за учениците в останалите великотърновски учебни заведения се възнамерява да бъде през март тази година, а преди този момент учениците на Добрин Пелтеков от Основно учебно заведение " Св. Патриарх Евтимий " пяха дружно със Звезди от " Ахат ", приказваха си с композитора Стефан Диомов и DJ Емо.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР