Един туит на милиардер, един имейл от неизвестен подател, един

...
Един туит на милиардер, един имейл от неизвестен подател, един
Коментари Харесай

Какво знаем и какво не за идването на Илън Мъск в България

Един туит на милиардер, един имейл от незнаен адресант, един предоверчив министър и доста медии, които бързат с гръмки заглавия. На какво ни учи историята за непотвърденото, само че към този момент в развой на приготовление, идване на най-богатия човек в света Илън Мъск в Белоградчик.

Първо дано да преговорим какво в действителност се случи.

В 9:40 сутринта българско време на 22 ноември 2022 година най-богатият човек в света Илън Мъск отговори на фотография на фотографа Владислав Терзийски на Белоградчишката цитадела в област Видин, оповестена в Туитър от профил на име Aesthetica.

„ Сигурен съм, че това беше в Elden Ring ”, написа Мъск . Туитът идва от формалния профил на милиардера, който

Според описанието си Aesthetica е профил, който споделя красиви фотографии, свързани с хармония, архитектура, история, фикция и рицарство.

Elden Ring е екшън ролева игра, която се развива във фентъзи свят с приказни пейзажи, фиктивен от създателя на „ Игра на тронове “ Джордж Р. Р. Мартин. Тя излезе през февруари 2022 година, а Илън Мъск споделя, че е почнал да я играе съвсем незабавно.

Владислав Терзийски е пейзажен фотограф, който специализира във фотографиите " от високо " - с дрон, на забележителности в България и по света.

Туитът на Мъск мигновено притегля голям интерес.

Малко над час след обявата създателят на фотографията Владислав Терзийски ѝ обръща внимание Хиляди българи по света стартират да пишат на милиардера в Туитър, с цел да го поканят да посети региона на Видин и България като цяло.

24 часа по-късно обявата му има над 34 000 лайкове от консуматори в Туитър и провокира голям публичен интерес в България.

Служебният вицепремиер Атанас Пеканов прикани шеговито Мъск

Служебният министър на туризма Илин Павлинов също отговори на Мъск Той му предложи да види и други забавни места в България.

Профилът на Общинския съвет на Белоградчик също предложи да е хазаин на евентуално посещаване на милиардера и му описа, че точно тук е роден проф. Виден Табаков, авиоинженер, работил в НАСА.

Най-интересната част от историята стартира в 18:51 същия ден , когато профилът на основан в Канада фотограф и странник с акаунт ArtDigger предложи на Илън Мъск „ необикновен ресторант за изискана храна в село наоколо “.

„ Казва се ONA “, прибавя той и ползва линк към страницата на заведението.

ONA e първокласен ресторант в село Стакевци , Северозападна България. Собственик е готвачът Филип Захариев , който откакто се образова в занаята в чужбина и работи в разнообразни заведения за хранене в Европа, се връща в родния си край и отваря лично заведение. Това е " място за гурме прекарване " – храната е забавна, рецептите са неповторими, съставките са подбирани да са с най-високо качество. Тук се върви единствено с предварителна резервация, а пакетната цена нормално е за вечеря и нощувка, с цел да могат гостите да се насладят и на добра селекция от виновност и напитки, както и на забележителностите на района.

В 19:21 на 22 ноември, тъкмо 30 минути след туита, който предлага ресторант ONA на Мъск, на имейл адреса за резервации на заведението идва имейл. Той е от някой, който твърди, че е от екипа на Илън Мъск и написа от името на офиса на SpaceX.

Това е авиокосмическата компания на Мъск, основана в Хоторн, Калифорния. Тя създава ракети носители, ракетни мотори, галактически апарати и други галактически системи и работи с НАСА по създаването на комерсиални полети до Международната галактическа станция.

„ Има планувано пътешестване до България през месец април 2023 година и по тази причина бих желал да желая посещаване на района на ресторант ONA, както и на самия ресторант ”, написа в имейла.

Малко по-късно във си ресторантът ONA споделя фотография на полученото известие, на която са скрити името и адресът, от който е пратен мейлът. Екипът споделя, че са разчувствани от него и дават обещание да създадат всичко, което зависи от тях, с цел да впечатлят „ значимите посетители “.

Обръщат се и към Община Белоградчик да употребява мотива с евентуалната аудиенция на най-богатия човек в света и да усъвършенства инфраструктурата в село Стакевци като асфалтира „ най-малко основната улица " и подмени " едни мижави 200 метра тръба “.

Тук още веднъж се включва и министърът на туризма Илин Павлинов, пуснати от ресторанта на Филип Захариев.

„ И... да, в последна сметка май ще дойде
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР