Един цивилен е убит, а над 200 души са ранени

...
Един цивилен е убит, а над 200 души са ранени
Коментари Харесай

Един убит и над 200 ранени при сблъсъци между полиция и протестиращи в Багдад

Един граждански е погубен, а над 200 души са ранени през днешния ден в Багдад при конфликти сред полицията и протестиращи, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на иракското министерство на опазването на здравето.

Сред ранените има 160 цивилни, останалите са чиновници на силите на реда, посочи в официално съобщение министерството. Полицията стреля с бойни и гумени патрони и употребява сълзотворни гранати и водни оръдия, с цел да разпръсне първото всеобщо протестно придвижване, пред което е изправено държавното управление, пристигнало на власт преди към година.

Над хиляда души участваха в протестно шествие в центъра на иракската столица, настоявайки за работни места и работещи публични услуги. Според телевизия "Скай нюз - Арабия ", над 300 са потърпевши. Телевизията се базира на източници от силите за сигурност.

"Крадците ни обраха ", скандираха протестиращите, които упорстват и за работни места за младежите. В Ирак младежката безработица е 25 %, над два пъти повече от националното приблизително равнище. Ирак е унищожен от войни и корупция, а от години има продължителен дефицит на електричеството и питейна вода. По публични данни след рухването на режима на Саддам Хюсеин през 2003 година корупцията е погълнала минимум 410 милиарда евро, което е четири пъти повече от държавния бюджет и над два пъти повече от Брутният вътрешен продукт на Ирак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР