Един цирей се спука, направиха голяма крачка и имаме председател

...
Един цирей се спука, направиха голяма крачка и имаме председател
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Трябва да поздравим Нинова, тя разреши патовата ситуация в парламента

Един абсцес се спука, направиха огромна крачка и имаме ръководител на Народното събрание.

Това сподели в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев във връзка избора на ръководител на Народното събрание.

„ Изпитах една наслада, която не съм сигурен, че всички са се сетили. Вежди Рашидов е турчин. Преди 20-30 години появяването на български турчин в Народно събрание щеше да провокира скандал “, уточни Райчев.

„ На никой не му пристигна в главата дори. Никой не се сети. Дори най-големите националисти не произнесоха името турчин. Това доста ме радва. Голяма европеизация е настъпила в България “, добави той.

„ Трябва да поздравим и Нинова, която позволи това нещо без да пита, беше една патова обстановка “, посочи социологът.

Според него е пределно ясно, че този парламент ще има къс живот и неговата задача е да одобри няколко закона, без които страната ще пострада неприятно - за приемането на европейските средства и бюджета.

" Ключът от всички по-нататъшни събития е в Демократична България, тъй като единствено те имат нещо, което да дадат. На ГЕРБ не им стига властта, на тях им би трябвало взаимна власт. Със синьото ", сподели Райчев.

Според анализатора Петко Георгиев не се е формирала нова коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Български напредък “.

 

„ Българска социалистическа партия в последния миг взеха решение да се показват като партията, която разсича гордиевия възел. Може да има ново болшинство, само че няма да е това “, посочи той.

„ Това Народно заседание не съставлява българските гласоподаватели. В това Народно събрание има 10 - 15 души, които не са в вярната парламентарна група “, сподели Георгиев.

Според него Корнелия Нинова се е възползвала от опцията да запише алена точка пред гласоподавателите си с поддръжката на кандидатурата на Вежди Рашидов. Той счита, че тя ще употребява това дълго време.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР