Един то героите на Ливърпул през този сезон - Фабиньо,

...
Един то героите на Ливърпул през този сезон - Фабиньо,
Коментари Харесай

Фабиньо - от 1 мач с Реал Мадрид до митичната нощ срещу Барселона

Един то героите на Ливърпул през този сезон - Фабиньо, има солидна биография зад тила си. В момента той е на гребена на вълната в един от най-силните отбори на "мърсисайдци " в историята - откакто дойде в Англия от Монако през предишното лято.

Фабиньо обаче стартира футболния си път в Европа от португалския Рио Аве (купен от бразилския Флуминензе), където прекарва три сезона (2012-2015 г.). Любопитното обаче е, че той е играл във втория тим на Реал - Кастия (2012-2013 г.), където даден чартърен, като има и един записал мач за първия отбор.

Става дума за дуела от сезон 2012/2013 година, когато влиза в 75-ата минута на дуела с Малага като промяна на Фабио Коентрао.

Бразилецът попада в групата поради войната, която Моуриньо по това време води с вратаря Икер Касияс. Португалецът Пепе е на страната на Касияс и това води до неговото изваждане от групата за няколко дуела. Мястото на Пеп е заето от Фабиньо.

Престоят на играча в Реал не трае дълго, само че той въпреки всичко има записани минути. След нов наем - в Монако, бразилецът парафира формален договор с "монегаските " през 2015-а година Именно там се утвърждава като един от най-силните поливалентни играчи в европейския футбол. Може да работи както на бековете, в средата на терена - като box-to-box халф, по този начин и като централен защитник.

В полуфинала против Барселона Фабиньо изнесе поредения си мощен мач към централния кръг на терена.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР