Един страничен ефект от работата вкъщи е, че ръководителите трудно

...
Един страничен ефект от работата вкъщи е, че ръководителите трудно
Коментари Харесай

Твърде много работа!

Един непряк резултат от работата у дома е, че ръководителите мъчно могат да схванат какъв брой интензивно работи техният екип. В резултат на това чиновниците елементарно могат да се озоват в обстановка, в която са претрупани със задания. Въпреки сложните условия, в които се намираме всичко от към две години, бърнаутът не е нещо, с което би трябвало просто да се примирявате. Имате право да говорите с вашия началник за натоварването, на което сте подложени. Ето няколко неща, които е добре да извършите, с цел да се подготвите добре за този диалог:

Документирайте дилемите си

Не е задоволително просто да отидете при вашия началник и да му кажете, че имате прекалено много работа. Трябва да бъдете по-конкретни. Едно от нещата, които наложително би трябвало да извършите преди тази среща, е да съставите лист съдържащ всичките задания, които би трябвало да завършите; времето, което мислите, че ще ви лишават и хората (в или отвън организацията), от които сте подвластни по един или различен метод в работата си по тези задания. Този лист е извънредно значим, така разрешаването на казуса с претоварването минава през разбирането на това какви взаимни отстъпки би трябвало да се създадат, тъй че да ограничите броя на дилемите си до по-нормални равнища.

Очакваното време за осъществяване на задачата също е доста значимо, тъй като е допустимо една от аргументите за възприятието за бърнаут да е точно в неналичието на добър баланс сред времето и напъните, влагани в една задача, и нейната значимо. В последна сметка, не всички задания изискват съвършено осъществяване. Понякога е по-важно да избутате плана напред, без да проверявате всеки дребен подробност, тъй като в последна сметка може да ви се наложи да извършите най-различни промени, преди да бъде реализиран стремежи краен резултат.

Когато споделяте с шефа си информация за времето, което смятате, че ще ви бъде нужно за осъществяването на дадена задача, вие по едно и също време с това им казвате какви старания считате за нужни за тази цел. Бъдете готови да получите съвет за предоставяне на приоритет на едни задания и за обособяване на по-малко време за други. Ключът е в това да вършите задоволително добра, а не съвършена, работа при не-толкова значимите задания.

Анализирайте работният поток

Когато документирате наборът от задания, които би трябвало да извършите, би трябвало ясно да посочите и кой ви е упълномощил тези задания и на кого би трябвало да предадете приключената си работа. Има две аргументи това да ви помогне в диалога с вашия началник.

На първо място, ръководителят ви може да не е наясно с броя на хората, които ви разпореждат задания. Това значи, че той може просто да не знае какъв брой работа имате в действителност. Тази информация може да изиграе и значима роля за решението кои в действителност може да ви дава нови задания и каква позиция би трябвало да заемат те в листата ви с цели

На второ място, значимо е да знаете позицията на тези задания в общия работен поток, защото това ще ви помогне да разберете кои елементи от даден план зависят от вашия принос. Това знание ще ви помогне с подреждането на вашите цели и ще ви даде визия за това кой може да свърши част от дилемите, с които нямате време да се справите.

Предложете цели

Когато се натоварвате с непостижимо количество работа, вие сами се обричате на неефективна работа. Вместо това би трябвало да решите кои задания да извършите и кои да оставите на назад във времето или да пренасочите към някои различен. Макар че това решение може да зависи от ръководителя ви, вие също имате значима роля в целия развой, защото знаете неща за вашите сътрудници и клиенти, с които той не е осведомен.

Така че, преди просто да визиите листата си със дилемите и работния поток, помислете на кои неща бихте дали приоритет, в случай че решението беше ваше. Напишете по какъв начин бихте оправдали този си изори и вземете тази информация с вас на срещата.

Списъкът с цели дава насочна точка на диалога. Вашият началник може да се съобрази с рекомендациите ви, или пък да ви пренасочи към други цели. И в двата случая ще получите скъпа информация за това какво се желае от вас.

.................

Арт Маркман , когнитивен психолог и създател на книгата „ Умното мислене “, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР