Един стар брадат виц гласеше: "- Колко полицаи са нужни

...
Един стар брадат виц гласеше: "- Колко полицаи са нужни
Коментари Харесай

Сговор на глупаци ли има за съсипването на реките и природата ни?!

Един остарял космат анекдот гласеше: "- Колко служители на реда са нужни да сменят една крушка?
- Шест. Един се качва на една маса и държи крушката, четирима държат масата за четирите края и я въртят, а пък шестият пази на вратата с револвер в ръка да не би да пристигна тока. " Сетих се за него във връзка на следващата екокатастрофа у нас, свързна с отравяне на водата на река Марица, вследствие на което умряха 28 крави. Собственикът на компанията, която е изпуснала токсини над допустимата доза в софтуерния отвеждащ канал, заустен в реката, носи отговорност и виновност по тази причина какво изхвърля в канала. Собственикът на животните пък носи отговорност и има виновност по тази причина къде ги води на водопой и за какво навръх канала за отпадни води? Има и други простаци в тази житейска обстановка, която никак не е анекдот, а те са оторизираните по закон да управляват и ревизират.

Защо настъпваме мотиката все от един и същи край

Привечер в понеделник след водопой умират 29 крави в региона към Димитровград. Това става 10 - 15 минути откакто към 16:30 часа животните са пили вода от канал на река Марица. Краварят ще бъде заплатен, даде обещание кметът на Димитровград Иво Димов, коийто разясни също по този начин, че става въпрос за залпово замърсяване, защото в региона няма измряла риба.

Ясно е веществото, отровило крави край Димитровград
Вероятният замърсител, съгласно Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково, е "Неохим ". Тепърва ще се открива за какво притежателят на тази компания не е следил какви токсини и в какви дози се изпускат в другояче отходния софтуерен канал, заустен да се излива в Марица. Не е ясно обаче за какво краварят е завел животните си да пият вода баш от канала, а не малко по-надолу или нагоре по реката. Оправданието, че и преди кравите му били пили вода оттова и нищо не им се било сучило, е меко казано не изключително мъдро.
Това обаче не оправдава чудовищното замърсяване на реките, за което директна отговорност носят Регионалните инспекции по опазването на околната среда и водите. Изглежда една от най-строго защитаваните секрети в страната е какво вършат/или невършат/ десетките служители, заети в тези структури на екоминистерството.

Отравянето на реките въздейства върху качеството на питейните водоизточници,

защото огромна част от тях се намират в терасите на реките. Ежегодно медиите оповестяват за замърсяване на реки като Тополница, Тунджа, Янтра, Осъм, Марица, Въча, Юговска, Чая, Стрелченска Луда Яна, Искър, Струма, Малък Искър, Златаришка и Места. Чудовищно безсрамие е, че все няма отговорни за мърльовците, които унищожават водоемите и унищожават прродата поради частните си ползи и алчност. Преди няма и месец рибарите скочиха на митинг пред министерски съвет, поради отравянето на реките и умъртвяването на рибата в тях. Тогава от съдружие "Балканика " обявиха: "Обществото заплаща прекомерно висока цена - към 2 хиляди километра речни сектори в България в никакъв случай няма да бъдат същите и са безвъзратно унищожени. Европа към този момент дава ясни индикации, че това би трябвало да спре с издаването на няколко основни документа. " Няма смисъл да се повтарят всички безобразия, които са безброй, съсипващи реките и красивата природа на България. Сякаш има в действителност скрит план на простаци по тази причина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР