Един руски и един украински гражданин са обвинени в Съединените

...
Един руски и един украински гражданин са обвинени в Съединените
Коментари Харесай

САЩ обвиниха руснак и украинец за кибератака през юни

Един съветски и един украински жител са упрекнати в Съединените щати, че са организирали и провели през юли, която е предизвикала загуби за минимум 200 милиона $ на американски и други компании, съобщи Ройтерс.

Украинският жител Ярослав Васински е бил задържан предишния месец в Полша и се чака да бъде екстрадиран в Съединените щати. Според правосъдните управляващи във Вашингтон, той е употребявал зловредния програмен продукт REvil, посредством който е блокирал хиляди компютри за фирмите да платят откупи.22-годишният Васински е атакувал софтуерната компания Kaseya, вследствие на което са потърпевши близо 1500 компании по целия свят. Съучастникът му - руснакът Евгений Полянин - на 28 години, още се търси.
 За първи път Съединени американски щати глобяват борса за криптовалути, печелила от хакерски атаки за откуп За първи път Съединени американски щати глобяват борса за криптовалути, печелила от хакерски атаки за откуп
Съединени американски щати постановиха за първи път наказания на борса за криптовалута като част от битката си с разрастващите се хакерски атаки за откуп. Министерст...

Американските управляващи оповестяват още, че по отношение на следствието против двамата са конфискували 6 милиона $ от платените им откупи, предава БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР