Един родител да е до децата си и да му

...
Един родител да е до децата си и да му
Коментари Харесай

Таня Михайлова: Не е добре за децата да стоят затворени вкъщи

" Един родител да е до децата си и да му предава и познания не е по никакъв начин неприятно. Не е неприятно децата и родителите да са дружно. Въпросът е до каква степен е потребно за децата ни да останат затворени у дома ", разяснява в студиото на " Денят стартира " зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Според нея това е била положителната опция родителите да видят труда на учителите. В момента няма присъствени занятия в учебните заведения. Много огромна част от учениците от 1 до 12 клас са в образование в електронна среда. Имам дребен %, при който обучителният развой е по-различен.

Имаше дребна вяра от през днешния ден детските градини тук-там да отворят порти поради нежните позитивни трендове, свързани с разпространяването на COVID-19. За страдание на доста родители това не се случи.

" Докога ще бъде по този начин, тук зависи и от способените органи ", сподели Михайлова. " Оправдано е и обикновено е родителите да чакат детските градини да бъдат отворени и учениците от начален стадий да се върнат допустимо най-скоро. "

Все отново се следи наклонността за цялата страна, посочи зам.-министърът. Тя счита, че няма смисъл учениците да се връщат единствено за два дни - за 22 и 23 декември. След Нова година ще продължат да се наблюдават данните.

" При всички случаи за самите деца, изключително в предучилищна възраст, изключително в начален стадий, това затваряне не е най-хубавото ", сподели тя.

Михайлова изясни, че въпросът не е в това дали е включена камерата, а дали го има контактът с учителя, което е извънредно значимо, най-много в началното обучение, защото в първи клас се построяват навиците за учене.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР