Един прочут мъдрец имал много ученици и последователи. Веднъж той

...
Един прочут мъдрец имал много ученици и последователи. Веднъж той
Коментари Харесай

Има само един начин да разрешиш проблемите си – като се изправиш лице в лице с тях

„ Един фамозен влъхва имал доста възпитаници и почитатели. Веднъж той събрал най-изявените от тях и им споделил:

– Сега ще ви срещна с един проблем. Искам да ми кажете по какъв начин може да бъде позволен той.

Той сложил в средата на помещението една елементарна маса, а върху нея поставил изящна порцеланова ваза с изрисувани красиви цветя.

– Ето това е казусът. Очаквам вашите оферти.

Учениците се изненадали от задачата, само че се събрали към масата и почнали да оглеждат порцелановия съд. Той в действителност бил необикновено хубав и всички били пленени от фината направа и рисунката върху него. „ Какво значи всичко това? – недоумявали те. – Какво ли се крие зад тази задача?. След известно време един от учениците се доближил до масата, взел вазата в ръце и със мощ я разрушил в пода.

– Прекрасно! Единствено ти се оправи със задачата – споделил учителят.

– Но по какъв начин по този начин? Обяснете ни – учудено попитали другите възпитаници.

– Аз ви споделих ясно и тъкмо, че пред вас има проблем. И без значение какъв брой красиво и изкусително наподобява, той би трябвало да бъде решен. Проблемите съществуват, с цел да бъдат решавани. Те могат да наподобяват по всевъзможен метод: хубав и безценен предмет; обич, която към този момент е изгубила смисъл; път, който не води до средата и към този момент би трябвало да изоставиш, макар че ти носи комфорт и сигурност.

Има единствено един метод за решение на казуса и той е да се изправиш лице в лице против него и да го отстраниш. И в такива моменти ние не би трябвало да демонстрираме уязвимост, да съжаляваме, да се поддаваме на неговата външна прелест или да се връщаме към удобствата, които ни носи.

От книгата „ Винаги има вяра “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР