Един проблем, който изглежда нелогичен на фона на наводненията от

...
Един проблем, който изглежда нелогичен на фона на наводненията от
Коментари Харесай

Бедствие заради безводие - села във Великотърновско са застрашени да останат на сухо и през зимата

Един проблем, който наподобява абсурден на фона на наводненията от последните дни. Безводие тормози десетки села във Великотърновско. Над 20 села в региона не престават да бъдат на режим или въобще да нямат вода

Село Караисен в общ. Павликени стана знак на безводието в тази област - хората съвсем нямат очаквания, че казусът може да бъде решен

" Селото има 700 поданици. Вода няма в тръбопроводите от 1 юни. Проблемът е общ за огромна част в обитаемоте места в България. с цел да се предприеме някакво решение, съгласно мен е належащо страната да обърне внимание на общините и дребните обитаеми места, с което да се сътвори някаква организация за финансиране, за замяна на тръбопроводите ", изясни кметът Стефан Николов.

Водата в Караисен е пусната от 1 септември, само че се чака още веднъж да спре в края на месеца Кметът счита, че казусът ще продължи да се задълбочава. Пред Българска национална телевизия тематиката разяснява и регионалният шеф на Велико Търново Георги Гугучков:

" Проблемът с безводието в нашата област е сериозен - към 20 обитаеми места са на воден режим, за 8 Свищов беше оповестено бедствено състояние. Всичко това е в резултат на засушаването през последните години и прекъсването на напоителните канали, които се използваха за напояване на земеделските площи ", сподели той.

Гугучков означи, че се вършат старания от страна на страната, само че на-големият проблем са старите водопроводи

" Тук би трябвало държавна политика - какво би трябвало да се прави идната година. Този въпрос с цел да се реши и жителите да бъдат удовлетворени, това е интервал от най-малко 5-6 години. "

Вижте още в директното включване на Зорница Илиева

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР