Един полицай е загинал, а други четирима души са ранени

...
Един полицай е загинал, а други четирима души са ранени
Коментари Харесай

Полицай загина при експлозия, има и ранени

Един служител на реда е умрял, а други четирима души са ранени през днешния ден при детонация във втория по величина египетски град Александрия, ситуиран на средиземноморското крайбрежие. Това заяви вътрешното министерство на Египет, представено от международните организации.

По данни на ведомството е избухнало самоделно взривно устройство, заложено под кола, паркирана в източния квартал Рушди. В този миг наоколо е минавал кортежът на шефа на градското ръководство по сигурността. Той обаче не е потърпевш, нито пък заместникът му, пътувал дружно с него.

Ранените са откарани в болница. Местопроизшествието и целият квартал са отцепени от силите за сигурност. Инцидентът се проверява.

Мишена на атентаторите е бил ръководителят на силите за сигурност в града, показват египетското вътрешно министерство и източници на Ройтерс. Агенциите напомнят, че след два дни в страната предстоят избори за президент.

Почти сигурно сегашният държавен глава Абдел Фатах ас Сиси ще бъде избран отново за втори мандат. Засега никоя формация не е поела отговорността за детонацията. Египетските управляващи развиват от февруари огромна акция против ислямистите, настоящи на размирния Синайски полуостров и в други региони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР