Един пациент на 60 години е починал в Пирогов, бил

...
Един пациент на 60 години е починал в Пирогов, бил
Коментари Харесай

Още една жертва на COVID-19 у нас, 19 нови случая

Един пациент на 60 години е умрял в " Пирогов " , бил е с съпътстващи болести. За през вчерашния ден са осъществени 500 проби . Това заяви началникът на Оперативния щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски на утринния брифинг в Министерския съвет.

19 са новите случаи на инфектирани с ковид за деня. Няма нов инфектиран медицински личен състав измежду тях, стана ясно още от брифинга.

Най-много инфектирани продължава да има в София – 521 души. От всички 884 инфектирани с COVID-19 – 476 (54%) са мъже, а 408 (46%) дами. 246 са лицата с доказан COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдаване в болнични условия, като 35 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 91 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца. Общият брой на доказаните случаи на COVID-19 при лица-медицински чиновници е 69 души.

Доц. Ангел Кунчев бе безапелационен, че от идната седмица се възобновяват имунизациите и женските съвещания. " Това ще става по избран график. Засега няма да се възстановят свижданията в лечебните заведения ", посочи още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР