Един от задържаните за въоръжения грабеж в Нова Загора е

...
Един от задържаните за въоръжения грабеж в Нова Загора е
Коментари Харесай

Единият обирджия от Нова Загора замесен в отвличането на сина на Венци Стефанов

Един от арестуваните за въоръжения обир в Нова Загора е добре известно лице в престъпните среди.

На 1 декември предходната година въоръжени крадци са обрали мъж и две дами в дома им в Нова Загора. На 5 юни тази година са арестувани 41-годишният П.И. от Сливен, престъпно проявен за обири, обир, палеж и изнудване, С.Ш. на 39 години от София, престъпно проявен за кражба и обир и П.В. на 40 години от село Зимница, престъпно проявен за обир.

Мъжът с букви С.Ш. е небезизвестният Славейко Шишков, наследник на умрелия Светльо Шишков, който беше притежател на една от най-големите компании за бойлери в страната, разбра "Блиц ".

Шишков-старши издъхна при безразсъден случай в село Хераково преди към година. Тогава Светльо Шишков се опитал да помогне на свои служащи да реалокират железно оборудване, което обаче се е опряло в кабели с високо напрежение. Последвалото късо съединяване умъртвило Шишков-старши и чиновниците му.

Задържаният Шишков-младши е един от най-опасните бандити на територията на България. За него има данни в службите, че е бил един от доближените на фамозен мафиотски необут. Името на Шишков преди време изплува и в отвличането на сина на притежателя на футболен клуб "Славия " Венцеслав Стефанов - Димитър.

През 2004 година ГДБОП разследваше версия, че в похищението са взели участие Джиджи, Георги Георгиев - Жоро Пъпката и Славейко Шишков. От 2006 година Славейко пък почнал да се занимава с различен мръсен бизнес - импорт на първокласни коли в България. За огромна част от колите там оперативни данни били, че са добити посредством лизингови измами. Ставало въпрос за скъпи марки като Ferrari, Bentley, Aston Martin и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР