Един от всеки петима хора, заразени с новия коронавирус, не

...
Един от всеки петима хора, заразени с новия коронавирус, не
Коментари Харесай

Проучване: Един от петима заразени с коронавирус в Германия не проявява симптоми

Един от всеки петима хора, инфектирани с новия ковид, не демонстрира никакви признаци. Това сочат данните от проучване, извършено в Германия, написа БГНЕС.
Общо 919 души са били изследвани в община Гангелт, Северен Рейн-Вестфалия, където след карнавал, на който участвала инфектирана двойка, се е появила една от най-големите групи инфектирани в Германия. Чрез проби за антитела, както и проби за инфекции, откривателите откриват, че 15 % от популацията там е било инфектирано със степен на смъртност 0,37 %. Проектирането на това в общонационален проект пресмята, че 1,8 милиона души в Германия може би към този момент са се заразили с заболяването - 10 пъти повече от това, което е отразено в данните на публично доказани случаи.
По-важното съгласно експертите в тази ситуация, е обаче, че делът на асимптоматичните хора доближава 22 %. Изследователите означават, че това акцентира смисъла на поддържането на обществена отдалеченост, както и на главните хигиенични практики, с цел да се поддържа разпространяването на заболяването под надзор.
Германия стартира облекчение на рестриктивните мерки за прекъсване на предаването на вируса, позволявайки на магазини, учебни заведения и религиозни институции да се отворят още веднъж. Въпреки това се ползват правила за обезпечаване на обществено разграничаване, като в множеството елементи на Германия има възбрана против обществени събирания на повече от двама души. Маски се изискват и в публичния превоз, и в магазините в цялата страна, а магазините имат маркировки на земята, с цел да накарат клиентите да съблюдават разстояние минимум 1,5 метра един от различен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР