Един от всеки пет пациенти има симптоми на хронична умора

...
Един от всеки пет пациенти има симптоми на хронична умора
Коментари Харесай

Един от всеки пет пациенти има симптоми на хронична умора и стрес |

Един от всеки пет пациенти има признаци на хронична отмалялост и стрес, демонстрира изследване. Все повече хора търсят лекарска помощ при демонстрация на продължителна изнемощялост, стрес и изцяло неразположение. Симптомите, обединени под общото определение „ отмалялост “, не зависят от съответен орган, а засягат целия организъм, заради което изискват характерно лекуване.

„ От здравна позиция умората е неспецифичен признак, което значи, че има доста вероятни аргументи и съпътства доста разнообразни положения “, споделя доктор Захаринка Гочева, педиатър и общопрактикуващ доктор. „ Наблюдавам възходяща наклонност – при мен идват от ден на ден пациенти със признаци на безсилие, липса на сила и централизация. Приблизително един от пет или шест възрастни пациенти има признаци на хронична отмалялост и стрес “, споделя доктор Гочева. „ В моята процедура виждам от ден на ден пациенти с тези недоволства напролет и в края на зимата “, добавя тя.

Според доктор Гочева същата наклонност се следи при представители на избрани специалности. „ Някои специалности са по-рискови. Такива са учителите, лекари, юристи, компютърни експерти – най-вече хора на интелектуалния труд, обвързван с огромна отговорност. “

Неслучайно бърнаут-синдромът на професионалното привършване, е спряган за една от най-актуалните заболявания на 21 век. Най-често се показва в нарасналото възприятие за интелектуално, прочувствено и физиологично безсилие. Без да има строга формулировка, бърнаутът се преглежда като професионален феномен, който въздейства върху всички аспекти на личността – физиологични, прочувствени, поведенчески. По данни от изследване на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари, 70% от лекарите в България страдат от този синдром.

Един от най-успешните способи за превъзмогване на положението на стрес и отмалялост и поддържане на положителната форма и тонус на организма е посредством укрепване с естествени артикули, богати на потребни субстанции. По думите на доктор Гочева приемането на натурални артикули с потвърдена полза е най-физиологичният и натурален метод за тяхното асимилиране, защото те съществуват свободно в природата и индивидът по време на своята еволюция е свикнал да ги използва освен като храна, само че и като лекарство.



Червените плодове – боровинка, черен бъз, къпина, малина и други, които са извънредно потребни със своите антиоксидантни и укрепващи свойства. Голяма част от изгодите от алените плодове се дължат на високото наличие на флавоноиди в тях. Червените плодове, познати в медицината и като цианидин, са известни със своите имуностимулиращи свойства и имат потвърден резултат против вируса на грипа.

Изключително потребен, само че недотам известен плод, ацеролата е богата на витамини В1, В2 и В3 и се смята за водач по наличие на витамин С измежду всички други плодове. Освен мощен естествен имуностимулатор, ацеролата възстановява кръвното налягане, има мощни противовъзпалителни свойства и потвърдено покачва имунитета на организма.

Доказани са и редица позитивни въздействия на пчелното млечице върху човешкия организъм - покачва физическата интензивност, успокоява централната нервна система, усъвършенства паметта, има антибактериален и противовирусен резултат и доста други.

Д-р Захаринка Гочева приключва Медицинска академия – София през 1986 година Преминава през всички стадии на извънболничната педиатрия - учебен доктор, незабавен педиатър, участъков педиатър. От 1999 година има добита компетентност по педиатрия, а от 2002 година – по обща медицина. От 2000 година работи като общопрактикуващ доктор в 29 ДКЦ - София, като повече от 2200 от пациентите ѝ са деца до 18 години /една от най-големите детски процедура в страната/. Носител е на премията на БЛС за Лекар на годината на гр. София за 2012 година, както и на премията Педиатър на 2018 година на Българската Педиатрична Асоциация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР